BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Mahir Ünal'dan AP'ye tokat gibi Afrin yanıtı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Zeytin Dalı Harekatı hakkında sivil ölüm uyarısı yapan Avrupa Parlamentosu'na yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Biz tarih boyunca hiç katliam yapmadık. Biz tarih boyunca hiçbir mazlumun gözyaşını akıtmadık. Aksine mazlumun gözyaşlarını sildik." dedi.

Ünal, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesince Kültür Park'ta yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Korkaklar zafer anıtı dikemezler" sözünü hatırlatarak, Kahramanmaraş halkının düşmana karşı destansı bir mücadele verdiğini söyledi.

FIRAT KALKANI HAREKATI ÖRNEĞİ: Fırat Kalkanı Harekatı'nın gerçekleştirildiği 7 ay boyunca siviller konusunda çok hassas davrandıklarını anlatan Ünal, aksi halde harekatın 2 ayda bitirileceğini belirterek, "Fırat Kalkanı Harekatı, neden 6-7 ay sürdü? Siviller konusunda büyük hassasiyet gösterdik. 'Tek bir mağdur, tek bir mazlum zarar görmesin, bir mazlumun ahı semayı inletir' diye düşündüğümüz için 7 ay boyunca orada büyük bir hassasiyet gösterdik. 3 bin DEAŞ'lı teröristi orada bertaraf ettik. Peki bu 6-7 ay boyunca bir tane insan hakları izleme örgütü çıkıp da bize bir şey söyledi mi? Söylemedi. Rakka'da, Münbiç'te Suriye'nin değişik yerlerinde çocuklar katledilirken, bugün Doğu Guta'da yüzlerce çocuk öldürülürken bu insan hakları izleme örgütleri nerede?" diye konuştu.

BİZE SALDIRANLARA TARİHLERİNİ HATIRLATALIM:
Avrupa Parlamentosu'nun toplanarak Türkiye ile ilgili bir değerlendirmede bulunduğunu hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Nerede Avrupa Parlamentosu? Neden orada katledilen çocuklarla ilgili tek bir kelime etmezken bizim kendi ahlakımıza, kendi değerlerimize, insanlığın üzerinde yükseldiği değerlere sadakatimizden dolayı gösterdiğimiz büyük hassasiyete rağmen bize sivil ölümleri konusunda uyarıda bulunuyorlar? Terör örgütü ne yapıyor? Teröristlere sivil kıyafet giydirip, 'Türkiye sivilleri katlediyor.' kara propagandası yapıyor. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Tarih boyunca insanlığın değerlerini taşıyan bir millet olarak insanlığa olan aşkımızdan şüphemiz yok. Bize saldıranlara tarihimizi hatırlatalım ve onların da tarihlerini hatırlatalım."

İkinci Dünya Savaşı'nda 72 milyon insanın nasıl hayatını kaybettiğini, Kuzey Afrika'dakileri ve diğer katliamları hatırlatmak gerektiğini belirten Ünal, "Biz tarih boyunca hiç katliam yapmadık. Biz tarih boyunca hiçbir mazlumun gözyaşını akıtmadık. Aksine mazlumun gözyaşlarını sildik." ifadesini kullandı.

"Tarih boyunca küfür olacaktır ama zulüm baki değildir" diyen Ünal, zalimlerin belasını bulacağını ve hak ve hakikatin en nihayetinde tecelli edeceğini belirterek, "Bunun tecessüm bulması da bu aziz milletin üzerinde olacaktır. Bundan emin olunuz. İşte bu ruh burada, Kahramanmaraş'ta. Çünkü Kahramanmaraş, bu ruhun ocağıdır." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un da konuşmalarının ardından müzenin açılışı yapıldı.

Ünal ve beraberindekiler, daha sonra müzeyi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesince Kültür Park'ta yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi'nin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın katılımıyla yapıldı.