BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL

Mahalle kabadayısı değilim

Büyükanıt tartışmalar son noktayı koydu. "Ben mahalle kabadayısı değilim" dedi.

Abone ol

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Terörle Mücadele Merkezi toplantısı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen davette gazetecileri sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin muhalefet ile TSK arasında yaşanan polemiğe ilişkin sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, “Hiç istemediğimiz halde böyle bir polemiğin içine çekildik. Ben mahalle kabadayısı değilim. Ağzımdan isim çıkmadı. Bu polemiğe girmek istemiyorum” dedi.

“ATOM BOMBASI TERÖRİSTLERİN ELLERİNE GEÇERSE NELER YAPMAZLAR”

Büyükanıt, gazetecilerin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Türkiye ziyaretini sorması üzerine “Yorum yok. 3 Mart’ta açıklama yaptım polemiğe girmiyorum. Söylemediğim şeyleri söylemiş gibi çıktı. Bu çok yanlış. Türkiye’ye ne faydası olur. Hakikaten çok üzülüyorum. Ben Pakistan’dayken karikatür krizi çıkmıştı. Orada teröristlerin neler yaptığını gördük. Atom bombası ellerine geçse neler yapmazlar. Bunu sadece Türkiye değil tüm dünyanın dikkatini çekmek isterim” dedi. Büyükanıt, Terörle Mücadele Merkezi toplantısı açılış konuşmasında Pakistan'a dikkat çekerek, yönetimin değişmesi halinde atom bombasının bir terör örgütünün eline geçeceğini belirtmişti.

Ankara Merkez Orduevi'nde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın bu akşam yapacağı açıklamalara kilitlenirken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Milli Eğitim Başkanı Hüseyin Çelik'in bütün okullara tavsiye ettiği "120" isimli filmi izlemeye gidiyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, yoğun programına rağmen Panora Alışveriş Merkezi'nde 20.00 matinesine gidecek olması Ankara'da konuşuluyor.

"120" filmi ilginç senaryosuyla dikkat çekiyor.