BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.515,22
HABER /  GÜNCEL

Mağden'in istifa gerekçesi

Perihan Mağden, yıllarını verdiği Radikal'den istifa etti. Peki Mağden'in istifa gerekçesi neydi. İşte istifanın perde arkası:

Abone ol Radikal bir kararla Radikal'den istifa eden Perihan Mağden, herkesi şok etti. Akşam'dan Oray Eğin, nü şöyle ortaya koydu:

YAZI: Oray EĞİN
KAYNAK:


Perihan Mağden geçen hafta başında bir mektup yollayarak Radikal'den istifa etti. Radikal'e sekiz yıl armağan etmiş bir kalem; roman yazmak için verdiği ara dışında köşe yazarlığını da yeniden tanımladı. Bu işin bırakılabilir bir şey olduğunu, geçmişten kalma basın mogul'larının aksine bu unvanın insanın kimliğinin karşılığı olmayacağını gösterdi.

Bundan iki hafta önce Mağden, gazetesine Mehmet Y. Yılmaz hakkında ağır bir yazı yazıyor. İçinde isim geçmiyor. 'Her şeyi duyacak, her şeyi yazacak, içinizdeki radikali uyandıracak' diye slogan attığı bir reklam kampanyasıyla 1996'da çıkışı yapan Radikal bu yazıyı basmıyor.

Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, bu sansür mekanizması devreye girdiğinde 'şehir dışında' olduğunu söylüyor; haberi olmadığını da. Devam eden beş gün boyunca da hiç kimse aramıyor Mağden'i. Ses çıkmadığı, muhatap bulamadığı için de en sonunda gazetenin kayıtsızlığını da nedenlerden biri sayarak istifa ediyor.

İsmet Berkan'dan mektubun ulaştığı gün yine ses çıkmıyor. Çünkü yine şehir dışında. Sezen Aksu'nun Londra konserinde.