BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.443,62
HABER /  DÜNYA

Madonna'dan Putin'e çağrı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto etmek için Kilise basan ve bu yüzden aylardır gözaltında tutulan punkçı kadınlara Madonna'dan destek geldi.

Abone ol

Rusya’da 4 Mart başkanlık seçimlerinin hemen öncesinde Moskova’da kilise basan ve “Meryem Ana bizi Putin’den kurtar” diyerek protesto eylemi gerçekleştiren üç üyeli kadın punk müzik grubunun tutuklanması üzerine, dünyaca ünlü pop şarkıcısı Madonna’dan tepki geldi.ABD'li şarkıcı Rusya’ya, beş ayı aşkın süredir gözaltında olan genç müzisyenlerin bir an önce serbest bırakması yönünde çağrı yaptı.

Reuters'a açıklamada bulunan Madonna, "Sansüre karşıyım, tüm müzik kariyerim boyunca ifade özgürlüğünü savundum. Açıkçası onların (Pussy Riot) başına gelen şey adil değil" dedi.

"TRAJEDİ OLUR"

Sanatın siyasi olması gerektiğini savunan ünlü şarkıcı, yedi yıl hapsi istenen Pussy Riot için, "Umarım yedi yıl hapis yatmak zorunda kalmazlar. Bu bir trajedi olur" diye konuştu.

Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutsevich isimli genç müzisyenler, 21 Şubat'ta Moskova'da bir katedrale girerek, "punk duası" diye adlandırdıkları bir eylem gerçekleştirmişlerdi.

Geçen hafta davaları görülmeye başlanan Pussy Riot üyeleri, kilise baskınından dolayı hiçbir pişmanlık duymadıklarını dile getirmiş, “Yaptığımız eylemden dolayı sadece inançlı Rusya halkından özür diliyoruz. Özrümüz kesinlikle Rusya Ortodoks Kilisesi hiyerarşisinde görev yapan din adamlarını kapsamıyor" açıklamasında bulunmuştu.

Moskova’da konser verecek ve kendi fitness kulübünün bir şubesini açacak olan Madonna’nın bu çıkışının nasıl bir sonuç getireceği merak ediliyor.