BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Maden şirketinden tek açıklama bu!

Manisa Soma'da gerçekleşen elim kazayla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından basın açıklaması yapıldı.

Abone ol

SOMA'da Türkiye'nin en ağır maden kazalarından biri yaşanırken işletme sahibi hala sayı konusunda kamuoyunu aydınlatmış değil. Şirketten yapılan açıklamada rakam yer almayınca şirkete ağır eleştiriler yöneltildi.

Bakan Taner Yıldız 'içerde kaç kişi var' sorusuna 'maden şirketinin verdiği bilgiyle hareket ettikleri için' net yanıt veremediklerini söylemişti.

Bu açıklamanın ardından gözler maden şirketine döndü. Maden ocağının işletmecisi olan özel şirket Alp Gürkan'a ait Soma Kömürleri A.Ş... 

Şirketten şimdiye kadar sadece bir açıklama geldi. O açıklamada da ocakta kaç işçinin bulunduğuna dair tek satır yer almadı. Haliyle medyada 'şirket içerde kaç kişi olduğunu nasıl bilmez" denilerek eleştiriler yöneltiliyor.

ŞİRKET AÇIKLAMASI BU KADAR

Soma'daki facianın gerçekleştiği maden ocağının işletmecisi şirketin açıklaması şöyle;

"Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz" .