BIST 10.561
DOLAR 32,26
EURO 35,00
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Maden ocağında yaşananları anlattı!

Türkiye'nin yüreği bir kez daha dağlandı. Soma'da endişeli bekleyiş sürerken kardeşini bekleyen bir madenci, yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Bir kez daha yüreğimiz dağlandı! Soma'da endişeli bekleyiş sürerken, kazanın olduğu madende daha önce çalışan ve madenci kardeşinin çıkarılmasını bekleyen Selçuk Metin, yaşadıklarını anlattı. Mahsur kalan madencilerin böyle durumlar için mutlaka eğitim alması gerektiğini söyleyen Metin, dağıtılan maskelerin 45 dakika ile 1,5 saat arasında oksijen sağladığını anlattı.

Soma'daki maden ocağında mahsur kalan kardeşi için endişelenen Selçuk Metin, CNN Türk'te yaşananları anlattı. Aynı ocakta bir süre kendisinin de çalıştığını söyleyen Metin, özel sektörün duyarsızlığından şikayet etti. Kamuda bu tür olaylar için üst seviyede önlemlerin alındığını anlatan Metin, eğitimin önemine dikkat çekti.

"UMARIM TECRÜBELİDİRLER" 

Oksijenin tabana ineceğini ve madencilerin nefes alabilmek için mümkün olduğunca eğilmeleri gerektiğini anlatan Metin, dağıtılan maskelerin ise en fazla 1,5 saat süre boyunca oksijen sağlayabilme kapastesine sahip olduğunu söyledi. 

İşte canlı yayındaki o sözler;