BIST 10.370
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Ulusal yas ilan edildi komisyonlar toplanamadı!

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia dolayısıyla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında gerçekleştirilecek resmi tören dışındaki tüm kutlama programları da iptal edildi.

Abone ol

Başbakanlık internet sitesinde şu duyuru yer aldı: "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir."

Yaşanan facia, meclis çalışmalarını da etkiledi. Bugün toplanması beklenen komisyonlardan Adalet Komisyonu da toplanamadı.

TBMM Adalet Komisyonu'nun Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşmek üzere gerçekleştirilecek bugünkü toplantısı Soma'da meydana gelen maden faciası ve milli yas ilan edilmesi nedeniyle iptal edildi. Komisyonun yarın yapılacak toplantısının yeni yargı paketi olarak belirlenen gündemi de bugüne alınarak, paketin altkomisyona sevk edilmesine karar verildi.