BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  SPOR

Macarlar hakemi şikayet etti

Macaristan Futbol Federasyonu, Türkiye maçınının hakemini Platini'ye şikayet etti

Abone ol

Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı İstvan Teleki, Türkiye-Macaristan maçının orta hakemi İskoç Stuard Dougal'ı UEFA Başkanı Michel Platini'ye şikayet ettiklerini bildirdi.

Teleki, federasyonun resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, çarşamba gecesi İstanbul Beşiktaş İnönü Stadı'nda oynanan Türkiye-Macaristan maçının orta hakemi İskoç Stuard Dougal'ın maçın 63. dakikasında çok büyük bir hata yaparak takım kaptanları Zoltan Gera'yı ikinci sarı karttan attığını savundu.

Teleki açıklamasında,(A) Milli Takım'ın kalecisi Hakan'ın Zoltan Gera'yı düşürdüğü, pozisyonun lehlerine penaltı ve Hakan'ın atılması gerektiğini ileri sürdü. İstvan Teleki, kendilerine yapılan ve maçın kaderini etkileyen bu yanlışın nasıl meydana geldiğini öğrenebilmek için UEFA Başkanı Michel Platini'ye bir şikayet mektubu gönderdiğini duyurdu.

Macaristan Futbol Federasyonu Başkanı, Platini'den 63. dakikada yaşanan pozisyonu defalarca izleyerek, maçın orta hakeminin neden ve ne gerekçeyle yanlış karar verdiğinin hesabının sorulmasını istedi.

Şikayet mektubu yazmasına sebep olarak ise, takımlarına yapılan bu haksızlığa kayıtsız kalmalarının söz konusu olamayacağını gösteren Teleki, en azından bundan böyle başka maçlarda hakemlerin daha dikkatli karar vermelerini sağlamak olduğunu da kaydetti.