BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  GÜNCEL

1 günlük oruç fidyesi belirlendi

Oruç tutamayanlar için, Diyanet oruç fidyesi miktarını belirledi...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, bir günlük oruç fidyesi ve fitresini 5 YTL olarak belirledi. Orucunu tutamayanların bir muhtacın karnını doyurması için en az 5 YTL vermesi, oruç tutanların ise hayır ve sevap adına yine aynı bedeli günlük olarak bir fakire verebileceği açıklandı.

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, fitre ile fidyenin zaman zaman birbirine karıştırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Fidye, hastalığı, yolculuğu ve bir başka mazereti nedeniyle oruç tutamayanların bir fakire ödeyeceği en düşük ücrettir. Bu miktarı oruç tutumayan kişi daha da artırabilir ama eksiltemez. Fitreye gelince, onuç tutan kişinin kendi isteğiyle, her gün için bir fakire verdiği en düşük ücrettir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın Din İşleri Yüksek Kurulu, ülke genelinde bu yıl fidye ve fitre miktarını günlük olarak 5 YTL olarak belirlemiştir. Her müftülük kendine göre belirleme yapmasın diye, kurul ülke genelinde tek tip ücret uygulamasına gitmiştir. İyileşme umudu kalmamış, güçsüz olan yaşlılar fidye konusunda yükümlü değildir."

Kayseri Müftüsü İşlek, 80 gram altını ve ticari malı, mülkü olanlara zekat düştüğünü, zekat, fitre ve fidye miktarlarının fakir fukaraya ramazan bayramından önce ödenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.