BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan'dan şok 'casus' iddiası!

Türkiye dün bir başka ses kaydıyla sarsıldı. Bu kez devletin en mahremi dinlendi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

17 Aralık'tan bu yana çıkan ses kayıtlarına dün bir yenisi eklendi. Ama bu sefer durum çok farklı. Ortaya çıkan ses kaydı Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek kadar ciddi.

Dışişleri Bakanlığı'nda, Bakan, Müsteşar, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay İkinci Başkanı'nın toplantı sırasında konuşmalarının kaydedilip servis edilmesi ülkede buz gibi bir hava estirdi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, herkes durumun vehametini gözler önüne serecek açıklamalar yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise herkesin "şoke" olduğu açıklamayı twitter hesabından yaptı. Türkkan'a göre toplantıda bulunanlardan biri casus!

Türkkan, twitter hesabından yaptığı açıklamada,
"O konuşmada bulunanlardan biri casus. Üzerinde kayıt cihazı bulunan kim ise, casus O'dur" dedi.

Konuyla ilgili İnternethaber'e konuşan Türkkan böylesi bir güvenlik zafiyetinin ülkeyi savaşa sürükleyeceğinin altını çizerek şunları söyledi:

SADECE ORTAMDAKİ BİRİNİN BUNU YAPMASI MÜMKÜNDÜR


"Bu dört kişinin arasında geçen konuşmanın geçtiği iddia edilen yer Dışişleri Bakanlığı ve sağır oda dediğimiz, dışarıdan her türlü müdahaleye kapalı bir ortam. Bu ortamın dinlenebilmesi sadece ve sadece o toplantıda bulunanların üzerinde bulunabilecek bir kayıt cihazı ile mümkündür. O kaydeden niçin kaydetmiştir, devletin geleneğinde bazı özel konuşmalar kayıt altına alınması vardır ama bu bu bir tutanakla mümkündür. Burada bir tutanak yok, kayıt altına alma yok sadece gizli bir kayıt var. Bu kaydı daha sonra deşifre etmek üzere kaydeden kişiyi bulmak lazım."

BAŞINDAN BERİ SÖYLÜYORUM FARKLI PARALEL YAPILANMALAR VAR

Ben başından beri bir iddiada bulunuyorum, sayın Başbakan meydanlarda her seferinde cemaati kast ederek paralel devlet diyor. Ama son zamanlarda gelişen hadiseler bize gösteriyor ki, hükumetin içerisinde Başbakan'ın bahsettiği paralel yapılanmanın dışında farklı paralel yapılar da var. Bunların her birinin neye ve kime hizmet ettiği meçhul. Bir gladyo oluşturulmuş, bu gladyonun içinde başka hesaplar yapan farklı paralel yapılar da mevcut. Bu yapılar Türkiye'yi felakete, savaşa götürür. Türkiye'nin bir an önce bu yapılardan ve hükumetten kurtulması gerekir. görülüyor ki hükumet, kendi içinde bile muktedir değil, dış dünyadaki itibarımız, devlet geleneklerimiz, vatandaşın devletimize olan güveni yerle yeksan olmuştur."

Lütfü Türkkan twitter hesabından şu twiti atmıştı:

23829225.jpg