BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan Cemil Çiçek'i göreve çağırdı!

Soru önergeleri yanıtlanmadan dönen MHP milletvekili Lütfü Türkkan isyan etti!

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'ın bir soru önergesi daha cevaplanmadan iade edildi. Türkkan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve davet etti.

TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 

Türkkan, daha önce Kürt şarkıcı Şivan Perver’in Kürtçe’nin resmi dil olması talebine Başbakan Erdoğan’ın verdiği “vakti var” cevabında kastedilen vaktin ne zaman olduğu sorusuna yanıt alamamasına sert tepki göstermiş ve Meclis Başkanı'na "bir Milletvekili sorularına yanıt alamıyorsa, o Milletvekilinin parlamentoda ne işi var" sorusunu yöneltmişti.

Türkkan'ın bu çıkışından kısa bir süre sonra iki soru önergesi daha Cemil Çiçek tarafından geri yollandı.

İSTİŞARE AMAÇLI KONU İÇERDİĞİ GEREKÇESİYLE

Meclis Başkanı'ndan dönen soru önergelerinden ilki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın  Beğenseniz de beğenmesiniz de Kürtlerin lideri Öcalan" söylemiyle ilgili önerge. Atalay'a "Türkiye'de yaşayan Kürtlerinne zamandan beri lideri var" diye soran Türkkan, "Eğer Öcalan Kürtlerin lideriyse, Başbakan Erdoğan kimin hangi ırkın lideri" sorusuna da yanıt aramıştı. Meclis Başkanı Başbakan Yardımcısı Atalay'ın sözlerine açıklama istediği sorularını istişare amaçlı konu içerdiği gerekçesiyle geri yolladı. 

HÜKUMETİN DEĞİL HALKIN MECLİS BAŞKANI OLMAYA DAVET EDİYORUM 

Türkkan'ın dönen bir diğer soru önergesi de Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının hangi gerekçe ile Tillo olarak değiştirilmesi. Daha önce aynı önergenin sorularının değiştirilmesini isteyen Cemil Çiçek, önergeyi bir kez daha geri gönderdi.

Önergelerinin yine Meclis Başkanı'ndan dönmesine MHP'li Türkkan sessiz kalmadı. Türkkan, Meclis Başkanı'nın görevinin Hükümeti korumak olmadığını söyledi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i Hükümet’in değil halkın Meclis Başkanı olmaya davet etti.