BIST 10.185
DOLAR 32,32
EURO 35,04
ALTIN 2.453,06
HABER /  DÜNYA

Lübnanda gerilim tırmanıyor

Lübnan'da gerilim tırmanıyor... Lübnan, yarın yapılacak genel greve hazırlanıyor.

Abone ol

Hizbullah önderliğindeki muhalefetin, hükümeti düşürmek için yaptığı eylemlerin üçüncü aşaması olarak nitelenen genel grev ve ana yolların eylemciler tarafından kapatılması tehditleri nedeniyle ülkede geniş güvenlik önlemleri alınmaya başlandı.

Lübnan’da Hizbullah’ın başını çektiği ve aralarında Hristiyan Parti temsilcilerinin de bulunduğu muhalefetin geçen günlerde yaptığı genel grev çağrısı, ülkede gerginliği yine üst düzeye taşıdı.

Muhalefetin yaptığı açıklamalarda, ülke çapında bütün iş yerlerinin yarın kapalı olması istenirken, hükümet yetkilileri ise genel grev yapılmaması ve normal çalışma gününün sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Lübnan’da yayımlanan gazete ve televizyonlarda yer alan haberlere göre, Hizbullah önderliğindeki muhalefeti destekleyenler, yarın sokaklara inecek ve ana yolları trafiğe kapatıp, eylem yapacak. Ayrıca ülkede genel grevin uygulanması için çalışacak.

Muhalefetin işyerlerinin açılmaması için ana yolları özellikle kapatacağı ve yollarda lastikler yakarak eylem yapacağı belirtiliyor.