BIST 10.153
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,37
HABER /  GÜNCEL

Ordu Trabzona müdahale etsin!

Hrant Dink cinayeti sonrası en tuhaf analizi belki de Habertürk'ün sahibi gazeteci Ufuk Güldemir yaptı.

Abone ol

Hrant Dink cinayeti sonrası çok şey yazıldı çizildi ama böylesi ilk defa görüldü. Cinayetin ardından Trabzon'un dokusu hakkında tartışılacak en garip yazıya Ufuk Güldemir imza attı.

Askeri müdahalelele hep karşı duruş sergiledi bugune kadar. Liberal ve demokrat kimliği ile bilinen Güldemir, radikal bir dönüş yaptı. Dink cinayeti sonrası askeri açık açık Trabzon'a müdahaleye çağırdı.

İşte Güldemir'in Dink cinayeti sonrası çözüm önerdiği Trabzon analizi:

"Bu satırların yazarı hayatında ilk kez bir ordu müdahalesini savunan yazı yazıyor… Ordu bir gün bile geçirmeden Trabzon’a müdahale etmelidir.

Gerekçe gayet açıktır. Şehir sapık bir ideolojinin işgali altındadır ve yerel makamlar etkisiz kalmaktadır. Eğer hızla müdahale edilmezse bu şehirden çıkan “küçük katiller” koca Türkiye’yi dünyadan dışlanmış 3. sınıf bir ülke konumuna sürükleyecektir.

Dolayısıyla vurgulamak gerekiyor ki Trabzon’daki durum büyük bir tehlike arz ediyor ve ülke güvenliğine dönük tehdit sıralamasında üst sıralara tırmanmış durumda. Ordu, bu yüzden, ülke güvenliğine tehdit değerlendirmesinde üst sıralara yükselen maddeye ne yapıyorsa şimdi de onu yapmak zorunda."