BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,36
HABER /  GÜNCEL

Lokumcu'nun cenazesi Adli Tıp'ta

Hopa'da hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun cenazesi Adli Tıp'a götürüldü

Abone ol
AK Parti'nin Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesindeki olaylar sırasında hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'da yapacağı miting öncesinde, Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyesi bir grup ile polis arasında yaşanan olaylar sırasında ölen Metin Lokumcu'nun cenazesi, Hopa Devlet Hastanesinden Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Lokumcu'nun, daha önce kalp ameliyatı olduğu öğrenildi.

Olaylarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın Hopa Meydanı'nda yapacağı miting öncesi, bir grubun miting alanı yakınında slogan atması üzerine polis, panzerden su ve biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalışmıştı. Grup üyelerinin polise taş ve çeşitli eşyalar atması sonucu çıkan olaylar bir süre sonra yatışmış, ancak grup üyelerinin Hopa Meydanı'na gelerek olaylar sırasında Metin Lokumcu'nun öldüğünü duyurması üzerine olaylar yeniden başlamıştı. Olaylar, Başbakan Erdoğan'ın konuşması esnasında ve miting sonrası ilçeden ayrılışı sırasında da devam etmiş, Başbakan Erdoğan'ın da içinde bulunduğu parti otobüsüne yapılan taşlı saldırıda, Başbakanlık Koruma Müdürlüğünde görevli polis memuru Servet Erkan yaralanmıştı.