BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lokman Çağırıcı'ya çirkin iftira

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hakkında çıkan ilginç haberler ile ilgili konuştu..

Abone ol

“Seyyar satıcılara tokat attı ve hakaret etti” şeklindeki iftiraların yapıldığı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya mahalleliden ve esnaftan teşekkür mesajları yağıyor.

28 Haziran Cumartesi gecesi saat 12 sıralarda Bağcılar Meydanı’nda Ramazan etkinliği programından sonra Çarşı Caddesine giden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, seyyar satıcılardan sergilerini kaldırmasını istedi. Seyyar satıcılar, sergilerini kaldırmak istemeyince Başkan Çağırıcı yerdeki sergileri elleriyle toplamaya başladı.

Olay yerine emniyet mensuplarının da gelmesi üzerine seyyar satıcılar sergileri kaldırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: “Her yerde olduğu gibi ilçemizde de seyyar satıcılara müsaade etmiyoruz. Ne sattıkları belli olmayan seyyar satıcılar maalesef uyuşturucu mafyalarına da aracılık etmekteler. İlçemizde uyuşturucu ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları bulunmaktadır.Bu çalışmalara zaman zaman Belediyemiz Zabıta ekipleri de katılmaktadır. Cumartesi gecesi Ramazan programı sonrası Bağcılar Meydanı ve Çarşı Caddesi’ni geziyordum. Çarşı Caddemizde çok sayıda seyyar satıcıların caddeden geçişi de engelleyecek şekilde kümelendiğini görünce sergilerini kaldırmalarını istedim. Olumsuz cevap alınca bir iki tanesini ellerimle kaldırdım. 5- 10 dakika sonra gelen emniyet mensuplarının da ikazları ve müdahalesiyle seyyar satıcılar sergilerini kaldırdıkları gibi olay yerinden ayrıldılar. Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi tokat, hakaret gibi hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. Biz, görev yaptığımız ilçede esnafımızın ve vatandaşımızın huzurundan sorumluyuz. İlçemizde bundan sonra da seyyar satıcılara ve uyuşturucu satılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Konuyla ilgi açıklama yapan ÇESAD (Çarşı Caddesi Esnafları Derneği) Başkanı Halil Şahin Kucur şunları söyledi. Seyyar satıcılarla ilgili zaman zaman problemler yaşıyoruz. Derneğimize üye 200 esnafımız var. Belediyemizin bu konudaki duyarlılığını bütün esnaf arkadaşlar olarak takdir ediyoruz. Biz kesinlikle seyyar satıcı istemiyoruz. Mahalle sakinlerinden de zaman zaman seyyar satıcılarla ilgili şikayetler alıyoruz. ÇESAD yönetimi ve esnaf arkadaşlarımızla birlikte olay günü buradaydık. Belediye Başkanımız seyyar satıcılardan sergilerini kaldırmalarını isteyince ağır hakaretle karşılaştı. Buna rağmen herhangi bir müdahalede bulunmadı. Yaklaşık 500 kişinin saldırısına uğradı. Emniyet mensuplarının gelmesi ve müdahalesi üzerine seyyar satıcılar sergilerini kaldırarak olay yerinden ayrıldılar. Burada sadece seyyar satıcıların yer almadığını adeta 2. Gezi olayının tezgahlandığını düşünüyoruz. Biz esnaf olarak Başkanımız Lokman Çağırıcı’nın bu dik duruşu nedeniyle çok memnunuz. Ve Çarşı esnafları olarak Başkanımızın yanındayız ve kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.