BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Liseli gençler surlarda fena yakalandı

2 bin 200 yıllık tarihi Bursa Surları, son zamanlarda uyuşturucu ve alkol alanların mekanı haline geldi.

Abone ol

Bir grup lise öğrencisi, tarihi Bursa surlarında esrar içerken objektiflere yansıdı. Gündüz vakti esrar ve alkol alan gençler, yoldan gelip geçen kadın ve çocuklara aldırış etmeden uygunsuz hareketlerini sürdürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yürütülen surlarda istenmeyen görüntüler. Fetih Kapı üzerinden doyumsuz Bursa manzarası sunan surlar, madde kullananların istilasına uğramış durumda. Surlardan; Ulucami’yi ve Bursa’yı izlemek isteyenler, alkol alıp kızlı erkekli uygunsuz davranışlarda bulunanlar ile esrar ve alkol içenler sebebiyle surlara yaklaşamıyor. Tarihi mekan, alkol alan genç kızlar ile kız arkadaşları ile uygunsuz davranışlar içine giren gençlerden geçilmiyor.

tarihi-surlarda-esrar-partisi.jpg

GENÇLER PANİKLE UYUŞTURUCUYU SAKLADI

Son alarak surlarda esrar içen lise öğrencileri, görenleri hayrete düşürdü. Gündüz vakti surlara gelen üniformalı lise öğrencilerinin bir kısmı sigara içerken, bir öğrenci ise uyuşturucu olduğu tahmin edilen maddeyi sarmaya başlıyor. Gençlerin uyuşturucu eğlencesi, bir öğrencinin kendilerini çeken kamerayı fark etmesiyle sona erdi. Kameramanı fark eden genç, uyuşturucu saran arkadaşını iterek uyardı. Gençler panikle uyuşturucuyu sakladı.

UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLER

Başka bir yerde ise alkol tüketen lise çağındaki gençler görüldü. İkisi kız, bir erkek 3 genç, surlar üzerinde alkol alırken çevreden geçenleri önemsememesi dikkatlerden kaçmadı.
Surlardaki uygunsuz görüntülerin yanı sıra çirkin yazılar ve küfürler ise tarihe saygısızlığın en bariz göstergesi.