BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Beyin kapasitenizi arttırmak elinizde

Beyninizi kullanmanız için egzesizler öneren uzman psikolog, geliştirdiği yöntemle dikkat seviyenizi de arttırıyor.

Abone ol

Uzman Psikolog Zafer Akıncı, geliştirdiği yöntemle çocukların ve yetişkinlerin dikkat seviyelerini 90 günde yüzde 40 arttırıyor.

Dünyada birçok benzeri olan yöntemi Türkçeye uyarlayıp geliştiren Akıncı, projesini Temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan Uluslararası Nöropikoloji Kongresinde sunacak.

HATIRLAMAMA GİBİ SORUNLARI  EN AZA İNDİRİYOR

Dikkatsizlik, odaklanamama, yoğunlaşma bozukluğu, hatırlamama gibi başarıyı olumsuz yönde etkileyen sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalara başlayan Zafer Akıncı, geliştirdiği İQUP yöntemi sayesinde birçok kişiyi tedavi etti. Kişiye özgü çözümler sunan ilk yöntem olan IQUP ile özel materyaller eşliğinde kısa sürede sonuç alındığını belirten Akıncı, eğitimlerin 90 gün sürdüğünü, kişinin durumuna göre bu sürenin artış gösterebildiğini belirtti.

2000 KİŞİYE UYGULANDI, YÜZDE 92 OLUMLU SONUÇ VERDİ

Yöntem geliştirildiği 2010 yılından bu güne yaklaşık 2 bin kişiye uygulandı ve yüzde 92 oranında başarı elde edildi. IQUP yöntemiyle özellikle çocukların ders dinlememe, anlayamama gibi bozuklukları erken yaşta tedavi edilip başarılı bir hayat sürdürmeleri amaçlanıyor. 8 yaşından 80 yaşına kadar her insana uygulanabilen yöntem Abant İzzet baysal Üniversitesi ile iş birliği içinde hazırlandı.

BEYNİN KAN GİTMEYEN KISMINA EGZERSİZLERLE KAN GİTMESİNİ SAĞLIYORUZ

Geliştirdiği yöntemi İHA’ya anlatan uzman psikolog Zafer Akıncı, “Sadece bilimsel egzersizler yardımıyla bir kişinin beyninde kullanmakta zorlandığı bölgeleri kanlandırarak kullanılır hale getiriyoruz, böylece beynin kapasitesine arttırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

14 BİNDEN FAZLA UYGULAMA VAR

Kişinin zihinsel durumunu tespit etmek için öncelikle bir test yaptıklarını belirten Akıncı, “Testin sonucuna göre kişiye özel bir danışmanlık programı çıkartıyoruz. Oluşturulan programa göre kişinin beyninde etkin şekilde kullanamadığı yerleri tespit edip, bu yerlere uygun egzersizlerle çalışmalar yaptırıyoruz. Bu uygulama için kullandığımız yaklaşık 14 bin değişik egzersiz programımız var” dedi.