BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  GÜNCEL

1000 lira maaşla YGS birinciliği!

YGS'nin üç şampiyonundan biri olan Hümeyra Çolak'ın yaşadığı zorluklar tam ibretlik.

Abone ol

YGS'nin tam puanlı şampiyonu Hümeyra Çolak, bin lira maaşla çalışan şoför bir babanın 4 kızından biri. Genç kızın hayali avukat olmak

Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı'nda (YGS) İstanbul'dan Hümeyra Çolak 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Sabah'a konuşan Türker İnanoğlu'nun kurucusu olduğu TÜRVAK Televizyon ve Sinema Özel Eğitim Okulu'nda şoför olarak çalışan baba Yaşar Çolak, "4 kızım var. Hümeyra en küçük çocuğum. Bütün kızlarımı bin lira maaşla okuttum" dedi.

İSTANBUL İÇİNDE GURBETLİK

YGS'nin şampiyonu Hümeyra Çolak, Cağaloğlu'ndaki İstanbul Lisesi'nde okuyor. Hafta sonları da üniversite sınavına hazırlanmak için dershaneye gidiyor. Çolak ailesi, Beykoz'da oturduğu için kızları derslere geç kalmasın diye Hümeyra'yı yatılı olarak okutmaya karar vermiş. Anne Yeter Çolak, "Yeter ki kızımız okusun, derslerinde başarılı olsun diye İstanbul içinde gurbeti yaşadık" dedi. Hümeyra Çolak, sınava büyük disiplinle hazırlanmış. Zamanının büyük bir bölümünü ders çalışarak geçiren Çolak'ın en büyük tutkusu ise tiyatro. YGS'de başarılı olacağına inandığını söyleyen Çolak, duygularını şöyle anlattı: "Sonucu aldığımda inanamadım. Telefonlarım hiç susmuyordu. Çok mutluyum. Bu başarıyı LYS'de de göstermek istiyorum. Hayalim Koç veya Galatasaray Üniversitesi'nde hukuk eğitimi alabilmek." Sınav sonuçları açıklandığından bu yana gözüne uyku girmediğini söyleyen Çolak, "Sınavda en büyük korkum bayılmaktı. Daha önceden heyecandan bayıldığım zamanlar olmuştu. Neyse ki hiçbir şey olmadı. Sınavda sanki dershanede deneme sınavındaydım" diye konuştu.

4 KIZINI DA OKUTTU
Dört kızını da aldığı maaşla okutan baba Yaşar Çolak ise, şunları söyledi: "Biri bilgisayar programcısı, biri İngilizce öğretmeni, diğer kızım Türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyor. Hümeyra'nın hayali de avukat olmak. Baba olarak onların hayallerini gerçekleştirmek benim vazifem. İnşallah en küçük kızımın da hayallerini gerçekleştireceğim. Onu gelecekte iyi bir avukat olarak görmek istiyorum. Tiyatroda da yeteneği var. Eğer isterse hem avukat olur hem de patronum Türker İnanoğlu'nun desteğiyle sinemacılık eğitimi alabilir."