BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş İstanbul'a aday olacak mı?

AK Parti'li Kurtulmuş, yeni anayasa, yerel seçimler ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Parti'li Kurtulmuş, İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olmak istemediğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Günlük programında, Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı.

YEREL YÖNETİCİ OLMAK İSTEMEM

Sunucu Abdülkadiroğlu'nun "İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı aday olacak mısınız" sorusuna Kurtulmuş şu cevabı verdi:

"Yok hayır olmayacağım. Onu da çok net söyleyeyim. Çünkü ben hem birikimim hem tecübem itibariyle yerel yönetici olmak istemem. Türkiye'nin meseleleriyle daha çok katkıda bulunacağımı düşünüyorum."

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİĞİ SÖZLERİN KARŞILIĞI YOK

"İstanbul konusunda ne düşünüyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul'u biz kesin alacağız diyor." sorusuna da Kurtulmuş'un verdiği cevap CHP liderini kızdıracak:

"Çok erken söylenmiş bir söz. Bu kadar büyük konuşmamasını tavsiye ederim. İstanbul'da herhalde AK Parti'nin Büyükşehir belediye başkanlığını çok rahat alacaktır. İstanbul'u iyi bilen birisi olarak söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, bir çok süreçlerde geri düştüğü için mesala çözüm sürecinde Türkiye'de kimse ya Kılıçdaroğlu ne düşünüyor diye merak etmiyor. Çünkü bir şey söylemiyor. Söylediği sözün karşılığı yok. Kılıçdaroğlu hangi bir anayasa teklfiyle ortaya çıktı? Böyle bir şey yok. Dolayısıyla süreçlerde geri düşmemek için böyle sözler söylemesini normal karşılıyorum. İstanbul'da AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanlığını kazandığına kesin gözüyle bakabiliriz."