BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Lisede öğretmene öldüresiye dayak

İzmir'de dersleri boş geçen 2 öğrenci kendilerini koridorda uyaran öğretmenlerini öldüresiye dövdüler.

Abone ol

İzmir’de Şehit Fethi Bey Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmenlerinin iş bırakma eylemine katılmaları nedeniyle dersleri boş geçen iki öğrenci (17 yaşındaki E.D. ve U.E), kendilerini  koridorunda tespih çektikleri için uyaran 37 yaşındaki tarih öğretmeni Eyüp Ertürk’ü öldüresiye dövdü. Gözü morarıp dudağı patlayan öğretmenin, tedaviye alındığı ve durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Okulda linç girişimi
Okula geldiklerinde uyuşturucu madde aldıkları ileri sürülen iki öğrenci öğretmenlerinin dövülmesine tanık olan arkadaşlarının tepkisiyle karşılaştı. Öğrenciler, saldırgan iki öğrenciyi linç etmek istedi. Diğer öğretmenler tarafından güçlükle arkadaşlarının ellerinden alınan E.D. ve U.E. bir odaya götürülürken, lisedeki tüm öğrenciler bahçeye çıkarıldı, okul boşaltıldı.

Okuldan çıkan yaklaşık 200 öğrenci, bir saat boyunca, alkışlı protestoda bulunup ’Hocaya el kalkmaz’ sloganı atarak E.D. ve U.E.’ye kendilerinin ceza vermek istediğini söyledi. Ortamın giderek gerginleşmesi üzerine liseye çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Müdür Hüseyin Taşlı’nın, ekip otosundaki megafonla, gerekeni yapacağını söylemesi üzerine öğrenciler güçlükle sakinleştirildi. Okul bir gün