BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,22
ALTIN 2.444,78
HABER /  POLİTİKA

Demirel Avrupalılığı savundu

CNN Türk'te yayınlanan Ankara Kulisi'ne konuşan Süleyman Demirel gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, gazeteci Fikret Bila ve Murat Yetkin'in konuğu oldu. Demirel, AB'nin 8 başlıkta müzakereleri askıya almasını Kıbrıs sorununa bağladı. Ankara protokolü imzalanırken AB'nin izolasyonu kaldırma sözü verdiğini ancak bunu yerine getirmediğini belirtti. Demirel, Kıbrıs sorunu çözülmeden Rumlar'ın AB'ye alınmasının büyük hata olduğunu savundu.

AB'den vazgeçemeyiz
Avrupa Birliği ile ilişkilerin devam etmesi gerekir. Avrupalı olmaktan, değerleri özümsemekten vazgeçmek gibi bir proje olamaz. Barış projesidir. Zenginlik demektir, kalkınma demektir. Laiklik demektir. Mesele öfkelenip çatıyı aşağı indirmek demek değildir. Vazgeçmediysek bu hedefi koruyacak istikamette önümüze çıkacak engelleri kaldırmamız lazım. Bunun içeride ve Avrupa'da meydana getireceği etkileri büyük olur, bize zarar verir. Hiç bir ülke tek değil, işbirliğinden kaçınılmaz.

Cumhurbaşkanını halk seçmeliydi
Cumhurbaşkanı halk seçmeliydi. Meclis'in de yenilenmesi gerekiyordu. Getireceği bütün sıkıntıları katlanılacaktır. Tartışmalar, sıkıntılar sürecektir. Usulen bir yanlışlık vardır