BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Sizce bu adamlar ne yapıyor?

Çuvalcı ailesi, güvenlik kamerası önünde toplanıp bu hareketi sık sık yapıyor. Bunun ilginç bir nedeni var..

Abone ol

Alanya'da ilçeye yerleştirilen 77 güvenlik kamerasından 4'ünün görüntülerinin, belediyenin internet sitesi olan "www.alanya.bel.tr" adresinde izlenebiliyor olması, kameraların kullanım amacını da genişletti.

İstanbul'da yaşayan Birgül Odacı (21) bir gün internetten Alanya görüntülerini izlerken babasının kameranın önünden geçtiğini görünce, Alanya'daki Çuvalcı ailesinin aklına, kızlarına olan hasretlerini bu kameralar aracılığıyla giderme fikri geldi.

Haftanın belirli günlerinde belediyenin arkasında yer alan güvenlik kamerasının önüne geçen Çuvalcı ailesi, bu sırada kızları Birgül Odacı'yı arıyor. Konuşma anında da aile fertleri tek tek kameranın önünden geçiyor.

Bu yöntemi kızının keşfettiğini belirten baba Bekir Ertan Çuvalcı, şunları söyledi:
"Kızım bir gün Alanya Belediyesi'nin sitesindeki kamera görüntülerini izlerken benim geçtiğimi fark etmiş. Telefon açıp gördüğünün ben olup olmadığımı sordu. Ben olduğumu anlayınca çok sevindi. O zamandan beri sık sık ailece buraya gelir, kızımızın bizi görmesini sağlarız. Bu olay kızımı ve bizleri mutlu ediyor." Anne Beyhan Çuvalcı, "Biz onu görmesek de o bizi görüyor" dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi