BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise öğretmen seçiminde değişiklik

Fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine öğretmen seçimi ve atamalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Abone ol

Değişiklik çerçevesinde 28 Haziran 2008'de gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlar ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle, 19 Eylül 2009 tarihinde yayımlanan yönetmeliğe geçici madde eklendi.

Yönetmelikle, "28 Haziran 2008 tarihli seçme sınavına ilişkin hususlar" ile ilgili şu düzenleme yapıldı:
-28 Haziran 2008 tarihinde yapılan yazılı sınavda 60 ve daha yukarı puan almak suretiyle başarılı olanlardan ataması yapılamayan adayların bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ilk seçme sınavına kadar kazanılmış hakları saklı olacak. Yazılı sınav sonucu 60 ve daha yukarı puan alanlar Anadolu statüsündeki eğitim kurumlarına sınav sonucuna göre atanmak üzere başvuruda bulunabilecekler.
-Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ile Anadolu imam hatip liselerine atanmak üzere mülakat/uygulama sınavına alınıp başarılı bulunmalarına rağmen ataması yapılamayanlar, mülakatına/uygulama sınavına katıldıkları eğitim kurumlarına atanmak üzere başvurabilecek. Bunlar istemeleri halinde Anadolu statüsündeki eğitim kurumlarına da yazılı sınav sonucuna göre atanmak üzere başvuruda bulunabilecekler. Ancak bu durumda olanlar yazılı sınav ya da mülakat/uygulama sınavı sonuçlarından yalnızca birinden başvurabilecekler.

-Başvuruda bulunanların atamaları yazılı sınav ya da mülakat/uygulama sınavında en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacak.

Yönetmelikte, atamalara ilişkin duyurunun, her adayın bilgi sahibi olabileceği bir şekilde valiliklerce il genelinde yapılacağı ve duyuruda atama yapılacak eğitim kurumları ile bu eğitim kurumlarına yapılacak atamaların alanlar itibarıyla sayıları, başvuru yeri, süresi ve şekli ile diğer hususlara yer verileceği hükmü yer aldı.