BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,88
HABER /  SPOR

Kafkas temkinli ama gururlu

Kayserispor süper ligin zirvesine kuruldu. Lider takımın teknik direktörü Kafkas yarışın maddi boyutuna dikkat çekti.

Abone ol

“Şampiyonluk için en az 3 transfer lazım. Fakat bunu başarsanız da çok bir şey değişmez. Biz 50 bin Euro’luk oyuncularla oynuyoruz.. Diğerleri Cristian’ı, Ernst’i alabiliyor.”

Kayserispor'a 43 yıllık tarihinde ilk kez liderlik duygusunu tattıran teknik direktör Tolunay Kafkas, ’şampiyonluk’ kelimesi için çok erken olduğunu söyledi..

Vatan gazetesine özel açıklamalar yapan genç hocanın takımı ve ligle ilgili ilginç tespitleri:

‘CANGELE’SİZ OLMAZ’

“Kayseri'nin bu çıkışında 2.5 yıllık bir geçmiş var. 2005’te Genç Milli Takım’daki görevim, bugünkü Kayseri’nin önemli bir parçası.. O zaman birlikte çalıştığımız Ömer Şişmanoğlu, Abdullah Durak, Eren Güngör, Furkan Özçal ve Semih Aydılek gibi isimlerle şimdi bu şehirde yine beraberiz. Yaşları, ortalama 19 olmasına rağmen benim ne istediğimi çok iyi biliyorlar.. Bu bizim önemli bir parçamız.

Makukula ile kendim görüştüm.. Bir terslik olmazsa sezon sonunda Kayseri’de kalacak. Bu tip oyuncular zaten kolay gelmiyor..

Bu takım Cangele’siz olmaz. O bizim için çok önemli bir oyuncu. Hem benim hem takım için.. Zaten kendisiyle oyuncu-antrenör ilişkisinin ötesinde bir diyaloğumuz var. Buna ağabey-kardeş ilişkisi diyebilirsiniz.

Artıkligdeki konumumuz itibariyle ’hedef takım’ olduk.. Bu bizde korku yaratmıyor. Oyuncularım bunu kesinlikle yaşamalılar.

İyi bir takımız.. Fakat şampiyonluk çok ’komplike’ bir kelime.. Şu an bunu telaffuz etmek olmaz. Benimkisi inançsızlık değil. Eksiklerimiz var.. Bu takıma 3 oyuncu transfer edersek o zaman ’şampiyonluk’ teriminden bahsedebiliriz. İyi müzik için iyi müzisyenler, iyi futbol için iyi oyuncular lazım. Takımım iyi oyunculardan kurulu ama sayıları çok değil.. Çoğu genç ve geleceğin en önemli yıldızları.. Sakatlıkta, yorulduklarında yedeklere ihtiyaç duyduğunuzda, bu isimler de sahadakiler kadar etkili olabilmeli.

Gerçi şampiyon olsanız ne değişir ki? Tamam, bir şehri çok sevindirirsiniz.. Kariyerlerimize katkısı olur.. Ee sonra? 4 Büyükler’le yarışabilecek misiniz? 1 tane şampiyonluğun getirisiyle büyük takımlarla uğraşamazsınız. Biz 50 bin-100 bin Euro’ya adam alıp 11’de oynatıyoruz, onlar Cristian’ı, Ernst’i renklerine bağlıyor..”