BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.515,47
HABER /  SPOR

Ligin en fazla gol yiyen takımı!

Maç başına yaklaşık 2 gol yiyen Konyaspor, toplam 49 golle ligin kalesinde en fazla gol gören takımı oldu.

Abone ol

İkinci yarıya oldukça kötü başlayan Konyaspor, 8. hafta sonunda sadece Trabzonspor'a karşı kazanırken, 7 yenilgi aldı.

Konyaspor, 13 yenilgiyle Çaykur Rizespor ve Vestel Manisaspor ile birlikte Kasımpaşa'nın ardından ligin en fazla mağlubiyet gören ikinci takım unvanını da taşıyor. Yeşil-beyazlılar, sıralamada kendisinden daha az galibiyet alan 6 takımın altında bulunuyor.

25. hafta sonunda, maç başına kalesinde yaklaşık 2 gol (1.96 gol) gören Konyaspor, toplamda yediği 49 golle ligin en fazla gol yiyen takımı oldu. Buna karşın yeşil-beyazlılar rakip fileleri 27 kez havalandırdı.

FARKLI YENİLGİLER

Konyaspor, bu sezon Galatasaray, Gençlerbirliği ve Büyükşehir Belediyespor'a farklı yenildi.

Yeşil-beyazlılar, ilk yarıda Galatasaray'a 6-0 mağlup olurken, ikinci yarıda Gençlerbirliği'ne 6-1, Büyükşehir Belediyespor'a da 5-0 yenildi.

Konya ekibi, kalesinde gördüğü 49 golün 17'sini bu takımlardan yedi. Bu farklı yenilgiler olmasaydı Konyaspor, maç başına 1.28 golle daha farklı konumda olacaktı.

NURULLAH SAĞLAMLI KONYASPOR

İlk yarıda, teknik direktör Nurullah Sağlam yönetimindeki Konyaspor, ilk 6 haftada 4 beraberlikte 4 puan toplarken, kalesinde 12 gol gördü, rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Sağlam, ilk yarıda Gençlerbirliği beraberliğinden sonra gönderilmişti.

İkinci yarıda ise yeşil-beyazlılar, Ünal Karaman'ın teknik direktörlüğünde 6 haftada 17 gol yerken, 4 gol attı. Konyaspor, ikinci yarının ilk 6 haftasında hiç puan alamadı.

Şu anda eksi 22 averajla 14. sırada bulunan Konyaspor'u zorlu 2 hafta bekliyor. Yeşil-beyazlılar, hafta sonunda Fenerbahçe'yi konuk edecek, gelecek hafta da Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak.