BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,01
ALTIN 2.443,98
HABER /  POLİTİKA

Liderler meydana el ele girecek

İzmir'de mitingde bir araya gelemeyen Deniz Baykal İle Zeki Sezer bugünkü Samsun mitingine el ele girecek...

Abone ol İstanbul ve İzmir’deki mitinglerde bir araya gelemeyen CHP lideri Baykal ile DSP lideri Sezer bugünkü Samsun mitingine beraber katılacak. İki lider kürsüye çıkmayıp halkın içinde olacak.

KURTULUŞ Savaşı’nın sona erdiği kent olarak tarihe geçen İzmir’de "Seçim birlikteliği sağlandı" mesajını kamuoyuna veremeyen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı Samsun’da bugün halkın karşısına birlikte çıkma kararı aldı. Dün DSP Genel Merkezi’nde bir araya gelen iki lider, "Samsun’a beraber gidelim ve kamuoyunun karşısına hep birlikte çıkalım. Kamuoyunun mitinglerde dile getirdiği birlik beklentisini İzmir’de somutlaştıramadık. Samsun’da bunu yapmak çok güzel olur" kararı aldı.
KÜRSÜNÜN ÖNÜNDE OLALIM

Liderler, Samsun’da gerçekleşecek mitingde sahneye çıkılmaması yönünde de görüş birliğine vardı. Liderler, "Diğer mitingler gibi Samsun mitingi de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleşiyor. Hal böyleyken, sahneye çıkmak doğru olmaz. Biz her zamanki gibi kürsünün önünde halkımızla iç içe olalım" yaklaşımını benimsedi. İki lider, üçer kişiden oluşan üst düzey parti yöneticileriyle birlikte özel uçakla Samsun’a gidecek.

İLK KEZ DSP'YE GELDİ
Daha önceki görüşmelerde hep DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Merkezi’ne gelirken, dün ilk kez CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Merkezi’ne gitti. İki lider görüştükten sonra DSP Genel Merkezi girişinde basın açıklaması yaptı. Neşeli oldukları gözlenen liderlerin arkasında DSP’li Ahmet Tan ile CHP’li Eşref Erdem de yer aldı.