BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.447,64
HABER /  SPOR

Derbi değil resmen su harbi

Can Bartu, bu derbi değil resmen su harbi derken, Ercan Saatçi alkışlanma olayına değindi. İşte yazar yorumları;

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de sezonun son derbisi istenmeyen olaylara sahne oldu. Derbi öncesi öncesi ve sırasında Ali Sami Yen Stadı adeta savaş alanına dönerken, karşılaşma yaklaşık 15 dakika durdu.

Yazarların derbi ve olaylarla ilgili yorumlar şöyle;

Can Bartu/ Hürriyet
Bu orgnazie bir su harbi. su bir türlü bitmiyor. Elindeki suyu atanın ayağının altında bir kuyu varmış gibi. Hem Fenerbahçelilere atıyorlar, ikili mücadelelere giren g.saraylılar da yiyor.



Ercan Saatçi/ Hürriyet
Şampiyon, kamuoyunun "Alkışlanmalı mı" anketlerine rağmen alışıldık bir biçimde karşılandı. Üstelik İstiklal Marşı için seremoni anında şişeler, ayakkabılar, koltuk parçaları birbiri ardına yağmaya başladı.



Sabah/ Ahmet Çakar
Türk futbolu ne hale geldi. Bizi bilmeyen bir yabancı seyretse 'Ben nereye geldim?' diyecek. 'Irak'ta mı yoksa Filistin'de miyim?' diye düşünecek. Maç oynanıyor, bombalar, meşaleler, pet şişeler sahaya yağıyor.



Erman Toroğlu/ Hürriyet
Ne zaman yöneticiler kendi beceriksizliklerini örtmek için insanları birbirine kırdırmazlar, işte o zaman Türkiye'de futbol bir yere gelir. Dünyanın en büyük derbilerinden diyorlar G.Saray-F.Bahçe maçına. Ama isimlerine yönetici denilen küçük kafalı insanların Türk futbolunu getirdikleri nokta işte bu.



Akşam/ Turgay Şeren
Buna maç denir mi? Şimdi düşünün bir bakalım. Önümüzdeki lig maçları öncesi Galatasaray kulübü çok hem de çok ağır cezaya çarptırılacak. Ya sahası kapanacak, ya seyircisiz oynanacak ve yüz binlerce lira para cezası verilecek. Yazık değil mi? Maçın hakemine acıdım. Ne yapacağına, ne karar vereceğini şaşırdı gitti zavallı.



Ziya Şengül/ Star
Bir asrı geçmiş dostluk, ezeli rekabet, ‘Ali Sami Yen Stadı’nda tribün terörü’ ile futbola gölge düşürdü. Ben Galatasaraylı taraftarları anlamış değilim. Şampiyon Fenerbahçe, atı almış, Üsküdar’ı geçmiş; bu ligdeki ununu elemiş, eleğini asmış, dünya umurunda değil, gezmiş, eğlenmiş, sabaha kadar dansöz oynatmış, maçı bile umursamazken olmayan bir gerginlik; karşılaşmanın 10-15 dakika durmasına sebep olan çirkin görüntüleri sahnenin her perdesine düşürdü. Böyle bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izledik.



İlhan Söyler/ Hürriyet
Bu yaz kurak geçecek. Sahaya yağdırılan bu suları bulamayacağız. Sonra da, "Yandım Allah" diyeceğiz... Baksanıza Tuncay'a, sahaya atılan suyu içti. Ne yapıyor biz Allahaşkına.. Futbol bu mu, sevgi bu mu?

Bülent Tulun/ Star
Aslında futbol maçından başka herşeye benzeyen, utanç verici bir geceydi. Futbol seyretmek için dün akşam Ali Sami Yen’in tribünlerine gelenler, futboldan başka herşeyi seyrettiler. İşin doğrusunu söylemek gerekirse, Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçe maçında bir protesto bekliyordum ama bu kadar da abartılı ve öfkeli olacağını biz de tahmin etmemiştik.