BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,02
ALTIN 2.446,94
HABER /  SPOR

Ali Sami Yende Fener alayı

Şampiyon Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de defalarca duran maç sonucu Galatasaray'ı mağlup ederek puan farkını açtı.

Abone ol

Sezonun son derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertli ekip tribünlerden sahaya yabancı madde yağan karşılaşmada sonuca ilk yarıda Lugano ve Edu'yla bulduğu gollerle gitti.

Galatasaray'da Arda'nın son dakikalarda bulduğu gol sonucu değiştirmeye yetmedi.

GALATASARAY: 1-2 : FENERBAHÇE

Hakemler: Bülent Demirlek, Baki Tuncay Akkın, Cemal Gemici

Galatasaray: Mondragon, Song, Tomas, Cihan, Orhan, Mehmet Topal, İnamoto, Ayhan, Sabri, Necati, Ümit

Fenerbahçe: Serdar, Ümit, Kezman, Tuncay, Tümer, Aurelio, Önder, Deniz, Serkan, Lugano, Edu

MAÇ BAŞLADI.

Ali Sami Yen'deki derbi maç Galatasaraylı futbolcuların vuruşu ile start aldı. Her iki ekibede başarılar diliyoruz.

1. dakika. Fenerbahçe orta sahadan Tümer Metin ile hızlı çıktı. Tümer'in ara pasıyla Galatasaray ceza sahasına sokulan Serkan Balcı, Ayhan Akman'dan topu kurtarıp ceza sahasına girdiği anda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Demirlek pozisyonda devam kararı verdi.

3. dakika. Karşılaşma tempolu başladı. Galatasaray sol kanattan Fenerbahçe ceza Necati ile girdi. Golcü futbolcu topu sağına alıp şutunu attı. Top savunmanın ayağından sekip Ayhan'ın önünde düştü. Sıfırdan ortasını yapmak isteyen Ayhan'ın pasına Fener savunması ayak koyarak topu kornere çeldi. Köşe atışından sonuç gelmedi.

5. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Ümit Özat'la rakip yarı sahaya geçti. Bu futbolcunun çizgiden sürüklediği atakta meşin yuvarlak ceza sahasının önündeki Tümer'e oynandı. Tümer, ceza sahasına hareketlenen Kezman'a ara pasını attı. Sırp golcü topla buluşacağı sırada araya son anda Song girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Maçta her iki ekipte birbirine karşı üstünlük sağlayabilmiş değil. Karşılıklı ataklarla mücadele sürüyor.

17. dakika. Galatasaray, oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkma çabasında. Sarı-Kırmızılı ekip sol kanattan Necati ile rakip kaleyi yokladı. Ceza sahasının dışından atılan sert şuta Ümit Karan ayak koymak istedi. Karan'ın bir adım önünde Serdar çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

19. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanata atılan topa Tuncay Şanlı hareketlendi. Topu korner direğinin yanında kontrol edemeyip taça kaçıran Tuncay'a tribünlerden adeta şu şişesi ve yabancı madde yağdı. Fenerli futbolcu kafasını koruyarak sahasının ortasına doğru kendisini güçlükle attı. Hakem Demirlek kısa bir süre için oyunu durdurup 4. hakemiyle görüştü.

Oyun şu anda her hangi bir uyarı yapılmadan devam ediyor.

 24. dakika Fenerbahçe golü Lugano ile buldu. Sağ kanattan serbest atışı Tümer kullandı. Ceza sahasına inen topa Kezman ayak koydu. Mondragon ağlara giden topa uzanarak son anda ayak koydu. Altıpas içinde boşta kalan meşin yuvarlağı takip eden Lugano yakın mesafeden boş kaleye topu bıraktı.

Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de Lugano'nun golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

 29. dakika. Fenerbahçe'de Lugano, Ümit Karan'a yaptığı faul sonrası maçın ilk sarı kartını hakemden gördü.

32. dakika. Galatasaray atağında Ümit Karan gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Necati ceza sahası önündeki Karan'a pasını attı. Karan, Ümit Özat'ın önünü kapatmasına rağmen sağ ayağının dışıyla ters taraftaki kalenin dibine doğru yerden şık bir vuruş çıkarttı. Falso alarak kaleye yönelen topu Serdar harika uzanarak parmaklarının uçuyla kornere çelmeyi başardı.

36. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan gelişti. Tümer'in pasıyla topla buluşan Tuncay, Cihan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Taç çizgisi yanında yere düşen Tuncay'a yine tribünlerden şu şişesi yağdı. Tuncay yanına düşen bir şu şişesi alıp suyu içti.

 38. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanatta Tuncay'ı indiren Cihan sarı kartı gördü.

 39. dakika. Fenerbahçe 2. golü Edu ile buldu. Tuncay'a yapılan faul atışını Ümit Özat kullandı. Altıpas içine inen topa Galatasaray savunması ayak koyamadı. Arka direkte Edu pozisyonu iyi takip ederek yakın mesafeden topu kafa ile ağlara bıraktı.

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında Edu'nun kafa golüyle 2-0 öne geçti.

45. dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'nin rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğü bulunuyor.

Maçın uzatma süresi olarak hakem 2 dakika gösterdi.

45+1. dakika. Galatasaray yarı sahasında Ümit Karan ile çıkarken Edu'nun faulüyle yerde kaldı. Karan yerdeyken Edu'nun kasıklarına basmasıyla büyük acı yaşadı. Hakem bu pozisyonda kartını çıkartmadı.

Oldukça gergin bir ortamda oynanan derbinin ilk yarısında başka gol olmadı. Fenerbahçe Lugano ve Edu'nun yan toplardan buldukları gollerle soyunma odasına Galatasaray karşısında 2-0 önde gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Derbide 2.Yarı Fenerbahçeli futbolcuların vuruşu ile başladı.

46. dakika. Galatasaray atağı sağ kanattan Sabri ile hızlı gelişti. Bu futbolcunun ön direğe hareketlenen Ümit Karan'a yerden kestiği topa Serkan ayak koydu. Fenerli futbolcunun ters vuruşunda top üst direği sıyırarak kornere çıktı.

Galatasaray üst üste kazandığı 3 köşe vuruşundan sonuç çıkartamadı.

Ali Sami Yen'de 2. yarıda da yabancı madde yağmuru devam ediyor. Tribünlerin her noktasında sahaya maddeler yağıyor. Sahada futboldan başka herşey var. Hakem Bülent Demirlek daha fazla dayanamarak düdüğünü çalarak yan hakemlerini ve 4. hakemini sahasının ortasına çağırdı.

Derbi maç şu an durmuş durumda.

Maç yaklaşık 5 dakikalık bir duraklamadan sonra tekrar başladı.

 53.  dakika. Galatasaray'da Mehmet Topal'ın yerine Arda Turan dahil oldu.

56. dakika. Az önce maçı durdurup bir süre bekleyen Demirlek, tekrar oyunu başlattıktan sonra korner direği dibinde yaşanan pozisyonda yeniden sahaya yabancı madde yağında maça ara verdi.

Bülent Demirlek yan hakemleri de yanına alıp soyunma odasına gitti. Derbi maç şu anda durmuş  durumda. Ali Sami Yen'de tribünlerde tansiyon çok yüksek.

62. dakika. Derdi maç 6 dakikadır durmuş durumda. Ali Sami Yen'de son gelen bilgilere göre hakem Bülent Demirlek tansiyonun düşmesi için ve tribündeki güvenlik zafiyetinin giderilmesi için 10-15 dakikalık bir süre bekledikten sonra durum değerlendirmesi yapacak.

Hakem Demirlek'in, olayların aynı şekilde devam etmesi durumunda maçı tehir edeceği bildiriliyor

72. dakika. Hakem Bülent Demirlek sahaya geri döndü. Derbi maç yaklaşık 16 dakikalık bir aranın ardından  yeniden başladı.

75. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan Önder Turacı ile başladı. Önder'in pasıyla Galatasaray savunmasının arkasında topla buluşan Kezman, sıfırdan ortasını ceza sahasına hareketlenen Tümer'e çıkarttı. Meşin yuvarlak bu pozisyonda Tümer'in arkasında kaldı.

 76. dakika. Galatasaray'da Cihan yerini Hasan Kabze'ye bıraktı.

78. dakika. Tribünde tansiyon verilen aranın ardından düşmüş durumda. Taraftarlar daha soğukkanlı bir şekilde karşılaşmayı takip ediyor. Bu dakikadan sonra oyunun sahaya atılan yabancı maddelerden sonra kesilmesi durumunda maç büyük olasılıklı tehir edilecek.

79. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ceza sahasına topla giren Kezman yerden vuruşun yaptı. Mondagon sağına kapanarak ağlara gitmekte olan topu kontrol etmeyi başardı.

80. dakika. Galatasaray kendi sahasında 2-0 mağlup durumda. Sarı-Kırmızılı ekip bu bölümlerde oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmış durumda. Sağ kanattan gelişen atakta Sabri ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleci Serdar topu çizgi üzerinde son anda kontrol etti.

 82. dakika. Galatasaray'da Necati Ateş, yerini Hakan Şükür'e bıraktı.

 83. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin oyundan alındı. Kemal sahaya giren isim oldu.

 85. dakika. Fenerbahçe'de topu oyuna geç sokan kaleci Serdar hakemden sarı kart gördü.

87. dakika. Ali Sami Yen'de mücadelede normal süre için son dakikalara girildi. Fakat karşılaşma tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle yaklaşık 20 dakika durakladı. 

Sürekli duraklayan maçta tempo bu bölümlerde çok düştü.

89. dakika. Galatasaray atağında Ayhan Akman Fenerbahçe ceza sahasının önünde yerde kaldı. Hakem kaleyi tam karşıdan gören noktadan frikik atışını Galatasaray'a verdi. Atışı kullanan Hasan Kabze topu üstten tribünlere vurdu.

90+1. dakika. Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına ortalanan meşin yuvarlak arka direkte Arda'nın önünde kaldı. Topun gelişine Arda'nın sert şutu kalenin üstünden auta çıktı. Galatasaray bu pozisyonda gole çok yaklaştı.

 90+3. dakika. Galatasaray'da rakibine sert giren Arda Turan sarı kart gördü.

 90+6. dakika. Galatasaray'da Orhan Ak, Serkan'a yaptığı faul sonrası sarık kart gördü.

 90+7. dakika. Sabri, Galatasaray'da sarı kart görenler arasına katıldı.

Duran maçta normal süre sona erdi. Maç kronometresine göre 81. dakika oynanıyor.

Galatasaray'da futbolcuların motivasyonu tamamen kaybolmuş durumda. Ali Sami Yen'deki derbiye bu gece futboldan çok taraftarların taşkınlığı damgasını vurdu.

Sahada Fenerbahçe'nin attığı 2 golün dışında futbol adına konuşulacak fazla bir görüntü oluşmadı.

 90+10. dakika. Fenerbahçe'de Serkan Balcı yerini Mehmet Yozgatlı'ya bıraktı.

 90+14. dakika. Galataraya golü Arda ile buldu. Sağ kanatta kullanılan köşe atışında altıpas içinde topu ağlara Arda bıraktı. Sarı-Kırmızılı ekip bu golle skoru 2-1 yaptı.

Maçta normal süre 89. dakika oynanıyor.

90+17. dakika. Hakem duraklama süresi sonrası uzatma olarak 5 dakika gösterdi. Ali Sami Yen'de gerçekten son yılların en ilginç maçı oynanıyor.

 90+18. dakika. Fenerbahçe'de Tuncay Şanlı'nın yerine Deivid oyuna dahil oldu.

90+10. dakika. Fenerbahçe uzatmalarda son anlar oynanırken Kezman ile mutlak bir gol şansını değerlendiremedi. Rakip yarı sahanın ortasında topu rakibinden söken Aurelio, Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Kezman'a alda at dercesine güzel bir pas verdi. Kezman, kaleci Mondragon ile karşı karşıya pozisyonda topu üstten dışarı vurdu.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı. Zorlu geçen maçta Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.