BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  GÜNCEL

Liderler ek protokolda anlaşamadı

Avrupa Birliği ile imzalanan Ek Protokol, muhalefet liderlerinin tepkisini çekti. Erdoğan Ek Protokol'u savunurken muhalefet partileri hükümete çok sert eleştiri yöneltti.

Abone ol

Erdoğan, Gümrük Birliği'ne Güney Kıbrıs'ı dahil eden ek protokolün imzasını "Türkiye için, insanlık için, AB için hayırlı olsun" diye yorumladı ve ekledi: "Kendini vatansever ilan edenlerden daha vatanseveriz." Gerçekçi politikalar izlediklerini belirten Gül 'müzakere için son engel kalktı" dedi.

Muhalefet sert

Muhalefetin sert eleştirileri ek protokolün nihai onay mercii Meclis'te sert tartışmalar yaşanacağına işaret ediyor. Rum devletinin tanınmayacağına dair deklarasyon da yetersiz bulundu. CHP lideri Baykal, "Limanların açılmayacağı deklarasyonda olmalıydı. Haklı davaya darbe vurduk" dedi.

'Yarınlara ipotek'

ANAP lideri Mumcu: "Rum devleti fiilen tanınmıştır. Kıbrıs Türklerinin yarınına ipotek kondu." DYP lideri Ağar: "Yayımlanan deklarasyon beklentilerimizi karşılayamaz." DSP lideri Sezer: "Rumlar, Ankara Anlaşması'nın tarafı oldu." MHP'li Vural: "Türk varlığı Rumlara teslim edilmiştir."