BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.496,77
HABER /  GÜNCEL

Lice'de son durum! KCK'dan Lice bildirisi

Lice'de neler oluyor? 2 kişinin ölümüne neden olan Diyarbakır Lice'deki olaylar sonrası KCK'dan açıklama geldi.

Abone ol

DİYARBAKIR Lice'de 2 kişinin ölümüne neden olan olaylar sonrası PKK'nın çatı örgütü KCK'dan hükümeti hedef alan açıklamalar geldi.

T24 yazarı Hasan Cemal'in bugünkü köşesinden paylaştığı bildirinin en dikkat çekici detay ise "Çatışmasızlığın ortadan kalktığı" açıklaması oldu. Bildiride Başbakan Erdoğan, Kürt politikaları nedeniyle eleştirilen eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e benzetildi.

KCK'nın Lice bildirisinden bazı bölümleri şöyle:

“Çatışmasızlıktan (23 Mart 2013 tarihli ateşkes) sonra AKP’nin yaptığı ilk iş, karakol yapımına girişmek olmuştur. Bu yaklaşım bile fiili olarak çatışmasızlığı ortadan kaldıran bir tutum olmuştur.”

AKP böyle bir tutum ve uygulama içinde olunca gerillanın geri çekilmesi durdurulmuştur. Ancak AKP bu uyarıyı bile dikkate almamış, çatışmasızlığı istismar etmeyi sürdürerek çözümsüzlük politikasında ısrar etmiştir.

ÇİLLER İLE ERDOĞAN ARASINDA FARK YOK

Lice’deki katliam AKP’nin çözüm politikası olmadığını, aksine halkın direniş iradesini bastırma kararında olduğunu göstermiştir. Erdoğan’ın B ve C planlarının esas olarak halkın özgür ve demokratik yaşam iradesini kırmak olduğu bir daha anlaşılmıştır.AKP'nin on iki yıllık politikası açıkça göstermiştir ki, Tayyip Erdoğan ile Çiller arasında amaç ve hedefte bir fark yoktur; sadece Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmede yöntem değişikliğine gidilmiştir.”

Lice saldırısının, bir psikolojik savaş çalışması olan Amed’deki çalıştaydan sonra gelmesi tesadüfi değildir. Bu çalıştayla hem halkın bu direnişini bastırmaya siyasal meşruiyet yaratılmaya çalışılmış, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Kürt halkı ve demokrasi güçleri avutulmak istenmiştir.
Direnişle bu özel savaş politikası boşa çıkarılmadığı müddetçe, devletin AKP eliyle uyguladığı oyalama ve çözümsüzlük politikası sürdürülecektir.”

HASAN CEMAL'DEN SON SÖZ!

KCK'nın Lice bildirisine köşesinden yer veren yazısını şöyle bitirdi:

Son söz:

KCK’nın dünkü bu bildirisinin altını çizmek, ‘çözüm süreci’ne sahip çıkmak ve barışı savunmaktır.
KCK’nın bu duyarlıklarını gözardı ederek çözüm ve barış savunulamaz.

Kimse kendini aldatmasın.