BIST 10.937
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.502,94
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın yerine geçen isim yandı!

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp Köşk'e çıkması halinde Başbakanlık koltuğuna oturacak ismi çok zor bir sınav bekliyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı!

Gözler ise AK Parti'de... Merak edilen soru ise Tayyip Erdoğan son dakikada Çankaya yolundan döner mi? 

Bu sorunun yanıtını Star si yazarı bugünkü köşesinden verdi. "Ağustos sonunda Başbakanlık koltuğuna kim oturacaksa..." başlıklı bugünkü yazasında Karaalioğlu, Erdoğan'ın Köşk için adaylığını bu ayın sonunda açıklayacağını ileri sürdü.

BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA KİM OTURACAK?

Karaalioğlu, Erdoğan'ın yerine oturacak bir isim açıklama ama koltuğuna yakın ismin profilini çizdi ve Başbakan adayının önündeki zorlu sınavı yazdı:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi büyük ihtimalle bir sonrakinin de garantisi anlamına gelecektir. Cumhurbaşkanı adayını seçtiren parti de bir sonraki seçim için büyük avantaj elde etmiş olacaktır.

Hal böyle olunca AK Parti’nin ne yapacağı kendi kurumsal tercihlerinden öte Türkiye’nin yakın geleceğinin tayini anlamını taşıdığı için değerlidir.

“Kim” seçilecek bilemiyoruz ama “nasıl” bir profil olacağı kesinlik bellidir.

İLİŞKİLERİ YÖNETME BECERİSİ

Seçilecek isim hem sahici olacak; yani emanetçi damgası yemeyecek, hem Türkiye’nin hedeflerini taşıyacak, hem AK Parti’nin felsefesini temsil edecek, hem de Erdoğan gibi zaten karizmatik olan ve üstüne bir de halk oyuyla Çankaya’ya çıkmış bir liderle ilişkileri yönetme becerisine sahip olacak.

Başbakanlık çok cazip bir makam ama Ağustos ayı sonunda o koltuğa oturacak kişinin işi sanıldığı kadar kolay olmayacak. Unutmayalım... O kişi aynı zamanda 10 aya kalmadan yüzde 50 bandında olmak üzere bir de seçim kazanmak zorunda...