BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL

Libya'dan bir askeri konvoy Nijer'e giriş yaptı

Henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmamış haberlere göre Libya ordusuna bağlı çok sayıda araç ve asker güneydeki sınırdan Nijer'e geçti.

Abone ol

Libyalı isyancılar ülkenin büyük kısmında kontrolü ele geçirdi

Libya'nın Nijer sınırından gelen haberlere göre, Libya ordusuna ait bir konvoy sınırdan Nijer'in Agadez kentine girdi.

Bir habere göre konvoya Tuareg aşiretinin üyesi silahlı savaşçılar da eşlik ediyordu.

Reuters ajansına konuşan Fransız ve Nijer askeri kaynakları, Libya ordusuna bağlı 200 ila 250 dolayında aracın pazartesi geç saatlerde sınırdan geçtiğini söyledi.

Fakat Associated Press ajansına konuşan bir Agadez sakini, konvoyun iyi silahlanmış Libyalı askerleri taşıyan yaklaşık bir düzine kamyondan oluştuğunu ve yanlarında Tuareg savaşçılarının bulunduğunu söylüyor.

Öte yandan Albay Kaddafi'nin baş güvenlik danışmanı Mansur Dav'ın da Nijer'e geçtiği bildiriliyor.

Ancak BBC, Nijer'den gelen haberlerin hiçbirinin henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadığına dikkat çekiyor.

Sözkonusu konvoyda Muammer Kaddafi'nin de bulunabileceği şüphelerinin doğmasına karşın, daha önceki saatlerde Albay Kaddafi'nin sözcüsü devrik liderin ''Libya'da bulunduğunu ve sağlık durumunun mükemmel olduğunu'' açıkladı.

Büyük ilerleme kaydeden Libyalı muhaliflerin başkent Trablus dahil ülkenin çoğu bölgesinde kontrolü ele geçirmesine rağmen, Albay Kaddafi ölene kadar direnmeyi sürdüreceğini söylüyor.

Libya'da halen Kaddafi yandaşlarının kontrolünde olan dört kent, kuşatma altındaki Beni Velid, Jufra, Sabha ve Kaddafi'nin doğum yeri Sirte.

Libyalı asileri temsil eden Ulusal Geçiş Konseyi lideri Abdül Celil, Kaddafi yanlısı güçlere daha fazla kan dökülmeden teslim olmaları için cumartesi gününe kadar mühlet tanındığını ve bu arada kentlerin sakinlerine insani yardımın ulaştırıldığını söyledi.