BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  POLİTİKA

ÖDP liderine Arda Turan sorusu

Arda Turan'ı BDP kongresinde alkışlatan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş eleştirilere cevap verdi

Abone ol

Taş, "Ben sadece barış diline, barışın kavgayı önleyici diline örnek vermek için Arda kardeşimden söz ettim" diyerek kendisini savundu.

Uzun bir aradan sonra ekranlara dönen Haber Aktif, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ı ağırladı. Taş, BDP kongresinde yaptığı konuşmada yıldız futbolcu Arda Turan'ın açıklamalarına yaptığı göndermeyle dikkat çekmişti.

Arda için ne demişti?
'Hem Türk halkına hem Kürt halkına kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese. Lütfen bu ölümler dursun. Çünkü ölenlerin hepsi bizim evlatlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz. Arda kardeşime buradan selam olsun'

Gazeteciler.com sitesinde yer alan habere göre , ÖDP Genel Başkanı'nın, kongredeki açıklamayı neden yaptığını anlattığı programda moderatör Gökmen Karadağ'la ilginç diyaloglar yaşandı. Alper Taş'ı konuşmasının Arda Turan'ı zor durumda bıraktığını vurgulayan Karadağ, ÖDP başkanına 'böyle bir sonuç çıkacağını tahmin edemediniz mi?' diye sordu. Alper Taş eleştirilere böyle yanıt verdi:

TEMİZ DUYGULARLA SÖYLENMİŞTİR

"O'nun açıklamaları nasıl temiz duygularla yapılmış açıklamalarsa bizim kongredeki konuşmadaki söylediklerimiz de aynı temiz duygularla söylenmiştir. Kongre kürsüsünde Arda'nın temiz duygularıyla yapılmış bir konuşmaydı sadece. Böyle bir sonuca yol açacağını da kesinlikle düşünmemiştim. Bu kadar konuşulacağını da tahmin etmemiştik.

Ben sadece barış diline, barışın kavgayı önleyici diline örnek vermek için Arda kardeşimden söz ettim. Hakkari'de öldürülen BDP'li Yıldırım Ayhan'ı ve Çukurca'da mayın patlayan noktaya gidip başörtülerini atarak 'keşke onlar değil biz ölseydik' diyen Barış Anneleri'ni örnek verdim. Diğer yandan Arda Turan'ın açıklamasını da örnek verdi barış diline. Arda, ölümler arasına ayrım koymadan bu ülkedeki herkesin acısını, üzüntüsünü paylaşarak barış diline çok güzel bir örnek verdi."