BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan ilginç İsrail yorumu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin İsrail politikalarını değerlendirirken BDP'ye de sert sözlerle yüklendi

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin İsrail ile ilgili aldığı kararların çoğunu desteklerken, alınan kararlarda zamanlama hatası yapıldığı yönünde de eleştirilerde bulundu. Vural, ayrıca BDP'li Demirtaş'a da sert çıktı.

MHP'li Vural, hükümetin aldığı kararla ilişkilerin 2. katiplik düzeyine düşürülmesi, askeri anlaşmaların askıya alınması gibi bir takım yaptırımların uygulanmasının doğru kararlar olduğunu ifade etti.

Oktay Vural, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin o günden söyledikleri yapılmadı. O günden bu yana havanda su dövüldü. Eğer Türkiye o gün bu kararları almış olsaydı bugün İsrail’in bu tutumu ortadan kalkmış olmaz mıydı? Niye Türkiye bu kararları zamanında almamaktadır?” şeklinde konuştu.

'SEN KİMSİN BE!'

BDP kongresinde terörist başının posterlerinin bulunmasıyla ilgili olarak da konuşan Vural, "Hükümetin İmralı ile müzakere etmesi. Körle yatan şaşı kalkar.” diye konuştu. Demirtaş’ın özerklik talebinin hatırlatılması üzerine Vural, “Kim bunlar ya talepte bulunuyorlar. Sen kimsin be?” diye çıkışlarda da bulundu.