BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LGS sonuçları ne zaman açıklanır 2018 LGS tercih başlama tarihi

LGS sonuçları ne zaman açıklanır, 2018 LGS sonuçları kaç gün sonra açıklanacak soruları milyonlarca öğrencinin gündeminde. Hayalindeki liseye girmek için LGS sonucuna odaklanan öğrenciler için beklenen tarih 26 Haziran. 26 Haziran'da LGS sonuçlarını öğrenen lise adayları tercih işlemlerini ise 2-12 Temmuz arasında yapabilecek.

Abone ol

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, LGS sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı soruları milyonlarca lise adayının tek gündemi. İsteyen 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liseye Geçiş Sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran'da açıklanacak. LGS tercih işlemleri için süre ise 2 Temmuz'da başlayacak, 12 Temmuz'da sona erecek. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak. Öğrenciler, aynı anda üçü için de tercihte bulunabilecek. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre olacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirmeyle girilecek liseler ile pansiyonlu okullar için aynı anda tercih yapabilecek. Adrese dayalı yerleştirmede devamsızlık da etkili olacak.

LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK: 2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve
geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.