BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  GÜNCEL

PTT başvuru sonucu 2018 ne zaman açıklanır?

PTT başvuru sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra PTT yazılı sınavı olacak soruları PTT bünyesinde çalışmak isteyen binlerce vatandaşın gündeminde. KPSS şartı olmadan 30 Mayıs'ta PTT iş başvuru yapan binlerce kişiden sadece 5 bin kişi alınacak. Peki PTT yazılı sınavı ne zaman yapılacak, hangi illerde PTT yazılı sınavı yapılacak?

Abone ol

PTT iş ilanı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır, PTT yazılı sınavı tarihi ne zaman soruları 30 Mayıs'ta başvuran ve PTT başvuru sonucunu bekleyen binlerce kişinin gündeminde üst sıralarda.  Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın, KPSS şartı olmadan 5 bin personel alınacağını duyurmasının ardından vatandaşlar PTT personel başvurusu için yoğun ilgi göstermişti. PTT Genel Müdürlüğü, personel alımı başvuru sonuçlarını henüz açıklamadı, açıklama ptt.gov.tr/ptt/ sitesinden yapılacak.

Yazılı sınavın Gazi Üniversitesince İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 merkezde yapılacağını ifade eden Bakan Arslan, gişe görevlisi, postacı, uzman yardımcısı, mimar, tekniker, avukat ve mühendis alımı için gerçekleştirilecek sınavda başarı sağlayanların idari hizmet sözleşmeli olarak en kısa sürede PTT ailesine katılacağını kaydetti.

YAZILI SINAV NE ZAMAN YAPILACAK: Yazılı ve sözlü sınav yeri, tarihi ve saati ayrıca açıklanacak olup www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek ve ayrıca adayların cep telefonlarına bilgi amaçlı SMS gönderilebilecek.

Yazılı sınavlara adaylar; sınav giriş belgesi, fotoğraflı ve onaylı T.C. Kimlik Numarasını gösteren bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport) ile girebilecektir. Adaylar yazılı sınav giriş belgesini yazılı sınavı yapacak kurumun internet adresinden T.C. kimlik numarasını girerek alacak.

Yazılı sınavlar nere yapılacak; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.