BIST 9.966
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

LGBT’lilerden 5. kez ’’onur yürüyüşü’’

LGBT grubunun tüm dünyayla aynı anda gerçekleştirdiği 5’inci Trans Onur Yürüyüşü, İstiklal Caddesi’nde yapıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin ...

Abone ol

LGBT grubunun tüm dünyayla aynı anda gerçekleştirdiği 5’inci Trans Onur Yürüyüşü, İstiklal Caddesi’nde yapıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.
İstiklal Caddesi’nde Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel ve Travesti (LGBT) grubu, ’Onur Yürüyüşü’nün 5’incisini düzenledi. Travesti, transseksüel, lezbiyen, trans ayrımcılığına ve son yıllarda artan cinayetlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, yaklaşık 2 saat sürdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup renkli görüntüler oluşturdu. Çok sayıda vatandaşın da eşlik ettiği yürüyüş Taksim Tünel’de son buldu.
Grup adına basın açıklaması yapan Didem Sağlam, transseksüellerin kolay şiddet hedefi olduğunu söyleyerek, "Bu cinayetlerin tümü milliyetçilik, namus, aile, ahlak ve din adına yapılmaktadır. Size hatırlatmayı görev edindik, hayatlarımız ve canlarımız bu kadar ucuz değil. Gözümüzü dört açtık, yaşanan her saldırının ardından daha da güçlenerek geleceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından bir süre müzik eşliğinde dans eden grup, olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)