BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.436,65
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanı’ndan ’’çatı’’ eleştirisi

ETSO tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP ve MHP’nin çatı adayını ...

Abone ol

ETSO tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP ve MHP’nin çatı adayını eleştirirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, “İnsanlar ‘Ben çobanım, bana kimse kız vermiyor. Onun için çobanlık yapmıyorum’ diyorlar. Bundan sonra çobanların unvanı sürü yöneticisidir ve eğitimli, sertifikalı, diplomalıdır” dedi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu’nda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Hayvan bakıcıları, efendim biz çoban bulamıyoruz, kimse çoban olmak istemiyor diyorlar. Bunun üzerine geçen yıl kurs başlattık. Adına sürü yöneticisi projesi dedim. Sürü yöneticisi projesi kapsamında kursa gelenlere 120 saat ders veriyoruz. Sürü nasıl yönetilir, nasıl sevk ve idare edilir, nasıl beslenir, ahırın bakımı ve hijyeni nasıl yapılır, kuzularken nasıl yardımcı olunur, bütün bu bilgileri 120 saatlik dersin içerisinden alıyor. Kurs bittikten sonra sertifika veriyoruz. Şimdi bir destek projesi daha bununla alakalı açıklıyorum. Kim kendi sürüsüne çoban olursa, yani yönetici olursa veya da sertifikası olan bir çobanı çalıştırırsa, onunla sözleşme yaparsa bir sürü sahibi ona yılda 5 bin TL para vereceğim. Niye veriyoruz? İnsanlar ‘Ben çobanım bana kimse kız vermiyorlar, onun için çobanlık yapmıyorum’ diyorlar. Bundan sonra çobanların ünvanı sürü yöneticisidir. Eğitim, sertifikalı, diplomalı, maaşta alıyor. Onu çalıştıran da bizim tarafımızdan destek alacak” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ANA MUHALEFET SİYASİ KONKORDATO İLAN ETTİ”
İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, “2023 hedeflerine doğru giderken inşallah önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var, arkasından genel seçimler olacak ve 2023 hedefine doğru şuana 2002’den beri ortaya koyduğu vizyonuyla bu hareketin devam edeceği anlaşılıyor. Bu siyasi istikrarın bizi 2023’e taşıyacağı anlaşılıyor. Bizde bu siyasi istikrarlar birlikte istikrara katkıda bulunarak bu yola devam edeceğiz. Çünkü burası siyasi bir toplantı değil ama siyasette ekonomiden, ekonomi de siyasetten bağımsız değildir. Siyaset iklim oluşturur, ekonomi de oluşan o iklimden ne varsa ortaya toprağından, taşından, yüreğinden çıkarır koyar. Nerden söylüyorum, 2023 hedeflerine doğru böyle gideceğimizi, böyle görünüyor diye. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ana muhalefet partisi bir ülkenin önemli siyasi faktörüdür. Ekonomi ile bağıntılı bir cümle kuracağımda o yüzden bu konuya girdim. Ana muhalefet siyasi konkordato ilan etti. Onun için öyle görülüyor ki, bu siyasi iflas ilanının ardından biz milletimizle birlikte 2023 hedeflerine doğru yürüyeceğiz ve burada da Erzurum inşallah daha fazla koşarak, daha fazla çalışarak elde edeceği ekonomik getirilerle bizim de, milletimizin de yüzüne ak edecektir” dedi.
Toplantıdan sonra Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ndeki araç teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı konuşmada, “Bu araçlarımızın Erzurum Emniyeti’ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ama inşallah Erzurumlular içinde bir dileğim var, bunların içerisine binmezler. Araçlara sadece polisler binerse bundan büyük memnuniyet duyarım. İnşallah bu araçların içerisinde binme durumunda hiçbir vatandaşımız kalmaz” dedi.
(İHA)