BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA

Leyla Zana için kritik karar heyete girecek mi?

Çözüm sürecinde kritik toplantı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Yunanistan ziyareti dönüşü çözüm süreci için masaya oturdu.

Abone ol

İki gün önce yapılması planlanan ancak İşadamı Fahrettin Tivnikli'nin cenaze töreni sebebiyle yapılamayan çözüm süreci toplantısı, Başbakan Davutoğlu'nun Atina ziyareti sonrası yapıldı. Toplantıda Leyla Zana'nın İmralı heyetine girip girmeyeceğine de karar verilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Atina'daki temaslarını tamamlamasının ardından Başbakanlık Resmi Konutu'nda çözüm süreci toplantısı yapıldı. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Başbakanlık Başdanışmanı Hatem Ete ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal katıldı.

Toplantının Perşembe günü, Atina ziyareti öncesinde yapılması planlanıyordu. Ancak İşadamı Fahrettin Tivnikli'nin vefat etmesi ve Davutoğlu başkanlığındaki çözüm kurulunun bazı üyelerinin de İstanbul'daki törene katılacak olması nedeniyle iptal edilmişti.

cozum-sureci-toplantisi-leyla-zana-imrali-heyetine-girecek-mi.gif

HDP İÇİN KRİTİK ÖNEMDE

Toplantı beş yıllık siyaset yasağı 14 Aralık'ta dolacak Leyla Zana'yla birlikte İmralı'ya gitmek için bekleyen HDP için önem taşıyor. HDP heyetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüşmek için bir talebi bulunuyor.

EN SON 11 KASIM'DA TOPLANDILAR

Çözüm Süreci Kurulu en son 11 Kasım Salı günü toplandı. Toplantı HDP'nin İmralı'ya gitmek için yaptığı başvurunun üzerinden sekiz gün sonra yapıldı. Kurul toplantısı öncesinde, Kobani eylemleri sebebiyle hükümetin "kamu düzeni sağlanana kadar" süreci askıda tutacağı eğilimi hakimdi. HDP'nin Çözüm Süreci Kurulu'ndan bazı isimlerle bir araya geldiği, bu toplantıdan bir gün sonra kamuoyuyla paylaşıldı. Çözüm sürecinde 6-7 Ekim Kobani eylemlerinin ardından askıya alınan HDP ile temas trafiği bu görüşmenin ardından yeniden başladı.