BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da olaylı gün: En az 1 ölü

2013'te üç kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği eylemlerin yıldönümünü anmak ve sorumluların yargılanması çağrısında bulunmak için toplanan gruplarla polis arasında olaylar çıktı. Açılan ateş sonucu vurulan bir kişi öldü.

Abone ol

2013'te üç kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği eylemlerin yıldönümünü anmak ve sorumluların yargılanması çağrısında bulunmak için toplanan gruplarla polis arasında olaylar çıktı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Cumartesi Anneleri'nin de destek verdiği protestolar sırasında yüzleri maskeli grupların ara yollara barikat kurduğu belirtildi.

Doğan Haber Ajansı, lastikleri ateşe vererek barikat kuran gösterici gruplara polisin müdahale ettiği bilgisini geçti.

Öğleden sonra başlayan olaylar akşam saatlerine kadar devam ederken, akşam saatlerinde Roşhat Özdel adlı birkişinin açılan ateşle ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede de hayatını kaybettiği belirtildi.

Olaylarda bir kişinin öldüğü haberinin duyulmasının ardındansa gösteriler devam etti ve emniyet güçleri sokaklarda önlemleri artırdı.

Yüksekova'daki polis müdahaleleri sırasında bir kişi de yüzüne isabet eden gaz kapsülü nedeniyle ağır yaralandı.

Gaz kapsülü isabet eden TEDAŞ çalışanı İlker Aslan, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Valilik'ten açıklama

İlçe'de çıkan olayların ardından Hakkari Valiliği yazılı bir açıklama yaptı ve ilçede 'silahlı çatışmaların' çıktığını söyledi.

Valilik açıklamasında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Roşhat Özdel içinşu ifadeler yer aldı:

"Yüzü maskeli ve silahlı, kimliği belli olmayan bir erkek şahsın Emniyet Kuvvetlerimize karşı silahlı saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada; şahıs bir adet silah ve bir adet molotof kokteylle birlikte ağır yaralı olarak yakalanmış olup, tedavisi için Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştır."