BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.427,41
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın bir sözüyle salon ayağa kalktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları diyor ki 'Ya cumhurbaşkanı bunlara cevap verir mi?' Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim, olmadım, olmayacağım. Bunu da böyle bilin" dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. Bir süre devam eden alkışların ardından salondakiler ayağa kalkarak alkışlamaya devam etti. Salonda bravo sesleri ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray'ındaki Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Gündemdeki bir çok konuya değindi sözünü sakınmadı, iddialara suçlamalar tek tek cevap verdi. “Burası bana ait bir saray değil, millete ait bir saray.” diyen Erdoğan, sarayın bin odalı değil 1150 odalı olduğunu söyledi, Kılıçdaroğlu'na 2009 yılında yaptırılan CHP'nin lüks genel merkezini hatırlattı.

ABD POLİSİNİN VAHŞETİ

Ferguson ve Arizona'da yaşanan olayları hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hali görüyorsunuz. Elinde silahı yok, adamı yatırıyorlar yere ve kafasını yere vuruyorlar, nefessiz bırakıyorlar, öldürüyorlar. Silah milah hiç birşey yok. Molotofkokteyli yok. Hiçbir şey yok. Bizim burada polisimiz kalkıp da vatandaşı mı öldürdü? Silah mı çekti? Yok. Polisi öldürürken, polisi neredeyse bitirecekleri anda, polis kendisini savunmayacak mı? Savunurken orada bir olay oluyor, ondan sonra bakıyorsunuz işte o paralel yargı, 8 seneye mahkum ediliyor. Çok değişik, çok art niyetli ve ön yargılarla farklı bakışın yaşandığı bir dünya. Ukrayna'da sokak eylemleri, ülkenin bölünmesine yol açtı. Ne dediler Türkiye'de? Ağaç dediler. Yalova'dakiler ağaç değil mi? Kadıköy'de başlayıp, Taksim Meydanı'na gelen zat. Oradaki 12 tane ağacın yeri değiştirildi, kesilmedi o ağaçlar. Ama Yalova'dakiler kesildi. 250'yi aşkın ağaç kesildi. Ağaç değil mi? Neredesin sen. Nerede o çevreciler. Nerede o Taksim'de yürüyenler? Asırlık çınarlar ağaçtan sayılmıyor. Neredesiniz tencere, tavacılar konuşun bakalım."

ÖNCE ALKIŞLAR BAŞLADI

salon.20141206145308.jpg

SONRA AYAĞA KALKIP AYAKTA ALKIŞLADILAR

salonn.jpg

ALIŞILMIŞ CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞIM

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi çıkmışlar barajlar kalksın. Biz onu da teklif ettik. Gelin beşi indirelim. Sıfırlayalım, ona da yanaşmadılar. Şu anda ana muhalefetin başındaki isim akşam başka sabah başka. Türkiye'de yalanı en güzel şekilde ben başarılı kim söyler diye sordukları zaman vereceğiniz cevap ana muhalefetin başındakine sorun. O kadar başarılı.

Bakıyorsunuz malzeme yok. Malzeme olmadığı zaman nereyle uğraşacak. Şimdi de cumhurbaşkanı ile uğraşıyor. Bazıları diyor ki 'Ya cumhurbaşkanı bunlara cevap verir mi?' Ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim, olmadım, olmayacağım. Bunu da böyle bilin.

Cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı, her şey konuşuluyor yalanlar bu beyfendiyatıyor kalkıyor sanki burası benim kişisel sarayım. Herhalde dünyayı gezmemiş görmemiş, bu tür şeyleri bilmiyor devlet yönetimi zaten bu tür şeyden anlamaz. Çünkü SSK'yı nasıl batırdığını bilirsiniz. İnanın sağlam girin hasta çıkarsınz o hale getirmişti."