BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Leverkusen'i parambarça ettiler!

Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde Barcelona deplasmanda Bayer Leverkusen'e konuk oldu. Katalan devi sahadan 3-1'lik skorla ayrılarak, çeyrek final için büyük bir avantaj yakaladı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde Barcelona deplasmanda Bayer Leverkusen'e konuk oldu.Katalan devi sahadan 3-1'lik skorla ayrılarak, çeyrek final için büyük bir avantaj yakaladı

Barcelona maça alışıldığı üzere baskılı başladı. Topu ayağında tutan taraf olan Katalan ekibi, tempoyu istediği gibi kontrol etti. 41'de orta yuvarlakta topu alan Messi, sol ayağının dışıyla savunmanın arkasına bir pas attı. Pası kontrol eden Alexis, bomboş pozisyonda ilerledi. Şilili oyuncu ceza sahasına girdikten sonra plase bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında Leverkusen'in de katkısıyla tempo yükseldi. 52. dakikada Corluka, sol kanattan ilerledi ve Abidal'e rağmen ortasını yaptı. Arka direğe açılan topu Kadlec, harika yükselerek ağlara gönderdi: 1-1. Barcelona bu gole cevap vermekte gecikmedi. 55'te Fabregas, orta sahada topu kontrol etti ve savunmanın arasına ara pasını gönderdi.

88'de Barcelona harika bir golle tur kapısını ardına kadar açtı. Messi'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Alves, Leno ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şut çekmek yerine topu ortaya çevirdi. Messi de bu ikramı üç kişinin arasında topa dokunarak cevap verdi: 1-3. Kalan sürede başka gol olmayınca Barcelona, tur için avantajlı taraf oldu.