BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Levent Gültekin'den olay Köşk değerlendirmesi

Levent Gültekin, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. İşte Gültekin'in CNN Türk'teki Köşk seçimleri için yaptığı değerlendirme;

Abone ol

İnternethaber yazarı Levent Gültekin, Başbakan Erdoğan'ın bilerek ve isteyerek Türkiye'yi kutuplaştırdığını söyledi. Bu kutuplaşma üzerinden Erdoğan'ın Köşk hesapları yaptığını iddia eden Gültekin, medyada olağanüstü bir görünürlük kazanan Başbakan'ın özellikle medya üzerinden oldukça baskın bir algı oluşturduğunu söyledi.

Levent Gültekin, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın konuğu oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katıldığı programda Erdoğan'ın Türkiye'yi kutuplaştırdığını söyleyen Gültekin, dindar ve laik çekişmesinin yerini varoş kültürü ile şehir kültürüne bıraktığını anlattı. Gültekin şöyle konuştu:

"Tayyip Bey'in benimsemiş olduğu siyaset Türkiye'yi iki kutuplu hale getirmiştir. Bu kutubun biri, tırnak içerisinde söylüyorum, daha varoş kültürü diğeri de de şehir kültürüdür. Türkiye bir dönem olduğu gibi dindar ve laikler diye ayrılmıyor artık. Her iki tarafta da dinlarlar ve laikler olabilir. Bu anlamda kutuplaşmanın içeriği de değişmiş oldu.

"BİLEREK YAPTI"

Tayyip Bey bunu bilerek ve isteyerek yaptı. O varoş dediğimiz, gecekondu dediğimiz toplumun liderliğine oturdu ve Cumhurbaşkanlığı'nı da buradan yürütecek. Karşı tarafta ise bu Gezi Parkı ruhu dediğimiz taraf ve benzeri yapılar bulunuyor.

ERDOĞAN'A SEDA SAYAN ÖRNEĞİ 

Sayın Başbakan'ın seçimler öncesi istifa etmemesinden daha vahim bir durum var ortada. Hatırlarsanız bir tarihte "en güvendiğiniz sanatçı kimdir" diye bir soru sorulmuştu, bir araştırmada. O araştırmada Seda Sayan ismi çıkmıştı. Çünkü insanlar, televizyonu açıyor Seda Sayan'ı görüyor. Gazetelerde Seda Sayan var. Akla sanatçı deyince ilk Seda Sayan geliyor. 

"BAŞLI BAŞINA BİR ADALETSİZLİK"

Tayyip Bey olağanüstü bir görünürlük sağlıyor. Televizyonlar, gazeteler, köşeler. Yani biz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı duyuyoruz güçlü bir sesle. Daha zayıf bir ses ise diğerleri diyor. Biri oldukça yüksek diğeri ise oldukça düşük bir tonla söyleniyor. Görünürlük ve o baskın ses başlı başına bir adaletsizlik meydana getiriyor. Kimler yanında durabilir ki (muhalefet adayının) bu kadar baskın bir ortamda."