BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  DÜNYA

Lemurların yavru sevinci

Nesli tükenmek üzere olan Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki sevimli lemurların bir yavrusu dünyaya geldi. "Boncuk" adı verilen ve 3 aylık olan ...

Abone ol

Nesli tükenmek üzere olan Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki sevimli lemurların bir yavrusu dünyaya geldi. "Boncuk" adı verilen ve 3 aylık olan küçük lemur, ilk kez basının karşısına çıktı. Bakıcılarının üzerine titrediği sevimli lemur, kibar kibar hurma yerken görüntülendi.
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi’nde geçen sene Hollanda’daki Amersfoort Hayvanat Bahçesi’nden bağışlanan lemurlardan birinin doğum yapması herkesi sevince boğdu. Nesli tükenmek üzere olan minik lemura, ‘Boncuk’ adı verildi. Annesi ve bakıcılarının üzerine titrediği minik Boncuk’un hayata tutunması için adeta seferberlik başlatıldı. Özel beslenme programı tatbik edilen Boncuk’un sağlığı ve iştahının yerinde olması herkesi sevindirdi.
Günden güne büyüyen Boncuk 3 aylık oldu. İlk kez kameraların karşısına çıkan lemur, şaşkın bakışlarla yaşananları izledi. Annesinin peşinden ayrılmayan Boncuk, kendisine ikram edilen hurmanın kadına baktı. Bakıcılarının elleriyle beslediği küçük lemur, anne ve babasıyla özel kafeste tutuluyor. Gelişmesini tamamlamasının ardından Boncuk hemen yan kafeste bulunun grubun diğer üyeleriyle tanışacak.
Veteriner Hekim Hatice Karakuzulu, geçen yıl eylül ayında Hollanda’dan gönderilen 7’si halka kuyruklu, 2’si kırmızı yakalı toplam toplam 9 lemurdan birinin doğum yapmasının sevinci içinde olduklarını ifade ederek, “Grup tamamen yavruyu sahiplenmiş durumda . Annesi ona çok iyi bakıyor. Onu da mutlu bir şekilde büyüterek grubun asıl üyelerinden biri yapacağız. Sevimli isimler veriyoruz. Bu kadar kalabalıkta hayvanları isimlendirmek çok zor oluyor. Ama şu an küçük olduğu için ona Boncuk diyoruz” dedi.
(İHA)