BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Lehmanda kıyak ikramiye

Geçen hafta bavullarını toplayan Lehman çalışanlarına piyango. İkramiyelerini iflastan önce bir kenara ayırmışlar..

Abone ol

Geçen hafta iflas başvurusunun ardından bankanın New York merkez binadaki eşyalarını toplarken görülen çalışanları, yüksek miktarda alacakları ikramiyeyi kurtardılar.

2.5 MİLYAR DOLAR İKRAMİYE

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, banka çalışanları bu yıl 2,5 milyar dolar ikramiye alacaklar. Haberde, Lehman Brothers’ın New York’taki çalışanlarının, bu yılki 2,5 milyar dolar tutarındaki ikramiyelerinin, banka iflas başvurusu yapmadan önce bir kenara ayrıldığına yer verdi.

Bankanın İngiltere’de çalışan personelinin bu durumdan rahatsız olduğu belirtilen haberde, bankanın battığını açıkladıktan sonraki süreçte 8 milyar dolarlık nakdin Avrupa bankalarından New York’taki merkeze gönderildiği de belirtildi.

Lehman’ın batışının ardından işsiz kalan banka çalışanları, Lehman Brothers amblemli özel eşyalarını ebay’de satışa çıkarmaları ile gündeme gelmişti. Bir kısım çalışanların da “varlık döneminde” satın aldıkları ev ve arabaları satışa çıkardıkları, Facebook üzerinden iş arayanların da bulunduğu da belirtiliyor.