BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.412,13
HABER /  DÜNYA

Lavrov'dan Patriot açıklaması!

Rusya Dış İşleri Bakanı Lavrov, Türkiye’ye getirilen Patriot füzelerinin Suriye’den ziyade İran’ı hedef alacak olmasının tehlikeli olabileceğini söyledi.

Abone ol

Russia Today Kanalı’na İngilizce konuşan Rusya Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov, BM’nin vaziyetinden ABD - Rus münasebetleri ve Türkiye’ye getirilen Patriotlar ile İran ve Suriye meselesine kadar dış politikanın bir takım günlük meselelerine dair açıklamalarda bulundu.

“HİNDİSTAN VE BREZİLYA DA BM DAİMİ ÜYESİ OLABİLİR”

BM’nin Hindistan ve Brezilya gibi yükselen güçleri de Güvenlik Konseyi’ne daimi üye olarak kabul edebileceğini belirten Lavrov, eski Yugoslavya ve Irak hadiselerindeki gibi BM’nin Suriye’de de benzer yanlışlara düşmesinin kabul edilemeyeceğine dikkat çekti. Lavrov, Suriye’nin Libya hadisesi gibi geçiştirilmesine de müsaade etmeyeceklerini tekrarladı.

“BÖLGE DAHA KÖTÜ OLABİLİR”

Suriye’ye dışarıdan müdahaleye karşı durduklarını ifade eden Rus Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgedeki aktörlerden olan bir ülke bize dedi ki: ‘Esad’a ülkeyi terk etmesini söyleyebilirseniz biz de O’nun için ikamet edebileceği emniyetli bir yer temin ederiz.’ Ben de diyorum ki, ‘O halde bunu Esad’a doğrudan siz söyleyin. Niçin bize söylüyorsunuz?’ Çünkü biz bu meseleyi Suriyelilerin kendi aralarında halletmeleri gerektiğine inanıyoruz ve asla dışarıdan bir müdahale olmasını istemiyoruz. Muhalifler eğer sulh istiyorlarsa her hangi bir ön şart koşmaksızın silahları bırakıp masaya gelmeliler. Bu terör hadiselerini yayan muhaliflerin desteklenmesi ve Sünni - Şia tefrikinin devam etmesi ile tüm bölge çok daha kötü olacaktır.”

BU TEHLİKELİ BİR İŞ

“Patriotlar Suriye’den çok İran’ı mı hedef alıyor?” sorusuna cevap olarak Lavrov şöyle konuştu: “Bu minvalde ifadeler var. Bu füzeler eğer sadece Türkiye’nin emniyeti içinse daha farklı bölgelere yerleştirilebilirlerdi. Türkiye’nin milli menfaatleri için NATO gibi kuvvetler ile işbirliği yapmasını anlıyoruz. Ancak bu füzelerin ABD’nin radarlarını koruma projesinin bir parçası olduğunu da görüyoruz. Ancak bu kadar çok silahın bir yerde toplanması günün birinde başka hadiselerin çıkmasına yol açabilir. Sürekli ‘İran tehdidi’ diyerek ABD’nin bu icraatlarında İran’ı hedef aldığı da iddia ediliyor. Ama eğer gerçekten böyleyse bu tehlikeli bir şeydir.”