BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,60
HABER /  GÜNCEL

En ilginç hırsızlık olayı!

İstanbul'da, nakliyecilik yapmak için gerekli olan malzemeleri çaldıkları ileri sürülen 9 kişi ile bu kişilerden aynı malzemeleri tekrar çalan 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Kıraç Polis Merkezi’ne 25 Eylül’de başvuran Abdülvahap G., park halindeki bakır kablo yüklü kamyonunun çalındığını bildirdi. Abdülvahap G., “Bir firmaya ait 350 bin liralık bakır kabloyu yükledim. Götürmem istenen yere götüreceğim sırada zehirlendim. Aracı park edip hastaneye gittim. Hastanede serum verdiler. Geri geldiğimde kamyon yerinde yoktu.” dedi.

BABA İLE OĞLU ŞÜPHELİ BULUNDU

Polis bu olayı araştırırken Abdülvahap G.’nin oğlu Murat G. de 15 Aralık günü Başakşehir Polis Merkezi’ne, bir markete ait kuru gıda yüklü kamyonunun çalındığı başvurusunda bulundu. Murat G. de babası gibi ifade vererek zehirlenmesi üzerine gittiği hastanede kendisine serum verildiğini ve o sırada park edildiği yerden kamyonunun çalındığını ileri sürdü.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, baba ile oğlun benzer şekildeki ifadelerini ve çalıntı başvurusunu şüpheli buldu. Bunun üzerine baba ile oğlu yakın takibe alındı. Takip sırasında, çalındığı ileri sürülen kamyon Arnavutköy’de baba ile oğlun kullandıkları bir depo önünde bulundu. Depoda yapılan aramalarda çalındığı belirlenen bakır kablo ile kuru gıdanın bir kısmı ele geçirildi. Bunun üzerine baba Abdülvahap G. oğlu Murat G. ile ona yardım eden 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 9 kişi sorgulanırken resmi polis ekipleri, şüphelendikleri bir adrese baskın düzenledi. İş yerindeki 3 kişiyi gözaltına alırken yakılmış halde bakır kablolar ele geçirildi. Sorgulanan 3 kişi ifadelerinde, bakır kabloları Arnavutköy’deki depodan çaldıklarını itiraf etti. Yaptıkları plan dahilinde bakır kablo ile kuru gıdayı çaldıklarını itiraf eden baba ile oğlunun birkaç yakınının aynı şekilde hırsızlık yapmaktan daha önceden poliste kayıtları bulunduğu anlaşıldı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan 12 kişi Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.