BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  DÜNYA

Lavrov'dan Beşşar Esad açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in görevi bırakmayacağını defalarca dile getirdiğini söyledi.

Abone ol

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi ile görüşmesinden sonra açıklama yapan Lavrov, Esed'in defalarca kamuoyuna hem açık hem de kapalı olarak görevden ayrılmayacağını ve Suriye halkını koruyacağını belirttiğini anlattı.

ÖZÜR İSTEYENLERE ŞAŞIRDIM

Suriye'deki iç savaşın giderek tırmandığını kaydeden Bakan Lavrov, değişimin mutlaka siyasal yoldan olması gerektiğini vurguladı. Suriye Ulusal Koalisyonu'nun Moskova'da müzakere fikrini reddetmesinin çıkmaz sokak olduğunu da savunan Lavrov, "Özür dilememizi istemelerine de şaşırdım" ifadelerini kullandı. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz El Hatib, Rusya'nın Suriye'nin iç işlerine karıştığını belirterek, Moskova'nın Suriye halkından özür dilemesi gerektiğini söylemişti. El Ahdar El İbrahimi de, Suriye'de yaşanan iç savaşın her geçen gün daha fazla mezhepsel karakter arz ettiği uyarısında bulunarak, "Eğer kaos ve politik süreç gibi iki alternatifimiz kaldıysa, hep birlikte politik alternatif konusuna yoğunlaşmalıyız" dedi. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de, Esad rejiminin Suriye'nin geleceğinde yerinin olmadığını kaydetti.

TECRÜBESİZ BİR LİDER

Lavrov, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz El Hatib'in tecrübesiz bir lider olduğunu belirtti. Lavrov "Eğer siyasetçi olmak istiyorsa, herkesle diyalog kurmalı" dedi.