BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK sonuçları sorgula- KYK sonuçları ne zaman?

2013-2014 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman belli olacak? Burs ve kredi sonuçları heyecanla bekleniyor.

Abone ol

Üniversitelere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri yeni bir sonuç açıklama heyecanı sardı. 

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI BURADAN AÇIKLANACAK

Bu yıl üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerinin bir çoğunun başvuruda bulunduğu Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi Başvuru sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Üniversite kayıtlarının başlamasının ardından gençler kazandıkları yüksek öğretim programlarına kayıtlarını yaptırmaya başladılar. 

Kayıt yaptırıp üniversiteli olan çiçeği burnunda üniversiteliler ise şimdi yeni hayat şartlarına uyum sağlamaya çalışıyor. Herhangi bir kurumdan burs talebinde bulunan öğrenciler, burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda merak içinde. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

KYK Burs Sonuçları ÖSYM tarafından herhangi bir yüksek öğretim programına kaydolan adaylardan öğrenim kredisi ya da burs başvurusunda bulunanlar için sonuçlar kasım ayı sonu ya da aralık ayının ilk haftasında açıklanacaktır. Aralık ayında açıklanan sonuçlara göre öğrenim kredisi ya da bursa alma hakkı kazanan öğrencilere ilk ödemeleri 7 Ocak 2014 tarihinde yapılacaktır. 

Öğrencilerin kredisinin kesilmesini gerektirecek herhangi bir durum olmaması halinde bu ödemeler öğrenci hesaplarına her ayın 7′sinde yatırılacaktır. KYK burs sonuçlarını açıkladığında konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi sitemizde yer alacaktır.