BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.403,04
HABER /  DÜNYA

Balbay reform paketiyle çıktı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “12 Eylül 2010 tarihinde vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabul ettiği Anayasa ...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “12 Eylül 2010 tarihinde vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabul ettiği Anayasa değişikleri paketinin neticesinde dün tahliye edilen Mustafa Balbay ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu 5. Toplantısı’na katıldı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Bakan Egemen Bağış, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliye edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“AB Reformları kapsamında gerçekleştirdiğimiz en önemli adımların neticesinde yani 12 Eylül 2010 tarihinde vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabul ettiği Anayasa değişikleri paketinin neticesinde dün tahliye edilen Mustafa Balbay ve ailesine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Elbette Mustafa Balbay tahliye edilmiştir. Bu bir beraat kararı değildir. Yargı süreci devam etmektedir. Devam etmekte olan yargı süreci ile ilgili yorum yapmak doğru değildir. Benim altını çizmekte fayda gördüğüm bir husus vardır. Balbay’ın çatısı altında siyaset yaptığı parti ve o zihniyetin uzantılarını yazık ki hükümetimizin 2010 yılında halkımıza sunduğu anayasa değişiklik paketini engellemek için çok büyük bir çaba ortaya koymuştur. Bu demokratikleşme adımının karşısında yer almıştır. Halen de aynı yaklaşımlarının devam etmekte olduğunu üzülerek gözlemliyoruz.”

REFORM PAKETİYLE ÇIKTI
Mustafa Balbay’ın tahliyesine giden yolun hükümetin büyük çabalarla halkın desteğiyle kabul ettirdiği Anayasa değişiklik reform paketi sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Bakan Bağış, “O pakette yer alan Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sayesinde Mustafa Balbay için bu tahliye kararı çıkmıştır. O dönem bu paketin kabul edilmemesi için ve referandumda ’hayır’ kampanyası yapanların başında dün tahliye kararına sevinen bazı CHP’li arkadaşlar vardı. Aradan kısa süre geçti, bu paketin ne kadar önemli olduğu, reformların bir gün herkese lazım olacağı anlaşıldı. Bir kez daha toplumun tüm kesimlerini demokrasiye inanmaya davet ediyorum” diye konuştu.
(İHA)